Monster Abra A5 v17.1 laptopta yüksek sıcaklığın grafiğe etkisi

İşletim sistemi
Windows 11

Vega38

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB 2x8 3200MHZ
Ekran kartı
RTX3050 Mobile
İşlemci
İ5-11400H
3-4 ay önce Monster Abra A5 v17.1 aldım. İlk aldığım zamanlarda Forza gibi oyunlarda güzel FPS ve gayet güzel görüntü sunuyordu. Son zamanlarda sıcaklıktan dolayı ciddi FPS düşmesi yiyorum ve grafikler rezalet. CoD Warzone'da normal grafikler YouTube'dan izlediğim testlerde gayet güzel görünüyor ama bende çok kötü. Forza'da aynı şekilde. Oyunlarda ekran kartı 88 derece işlemci 92-97 derece arası geziyor. Yüksek sıcaklığın grafiğe bir etkisi olur mu?

Oyun grafiklerine etkisi olmaz, fakat performansa etkisi tabii ki olabilir.

Bahsettiğin sıcaklıklarda bilgisayarı biraz daha tutarsan büyük ihtimal bir daha açılmayacak. O kadar zorlama bilgisayarı. Altına soğutucu koy, klimalı bir odaya geç vesaire bir çözüm bulmalısın.

Bahsettiğin sıcaklıklarda bilgisayarı biraz daha tutarsan büyük ihtimal bir daha açılmayacak. O kadar zorlama bilgisayarı. Altına soğutucu koy, klimalı bir odaya geç vesaire bir çözüm bulmalısın.
100 dereceden sonra kapandığını biliyorum. Vakumlu soğutucular 10-12 derece düşürüyor diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum. Zaten boşta bile 50 derece ekran kartı. Windows 11 geçmiştim aldıktan 1 hafta sonra onunda etkisi olurmu bilmiyorum. Valla tekrar 10'a geçmeyi düşünüyorum. Kendimi teselli ediyorum böyle sürekli. Keşke almasaydım.

CoD Warzone oynarken bende görüntüm videolardaki gibi değil ve kötü görünüyor diyordum. Oyunun ayarlarıyla alakalı bir şeyler vardı sonradan düzeltmiştim hatırlayamıyorum maalesef. Ayarları kurcalarsanız bulabilirsiniz belki. Ama o ısınma sorununa bir çözüm bulmanız gerek.

Anladım teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…