Monster Abra A5 v17.1 performans modunda Intel ekran kartı devreye giriyor

borayurtozveri

Hectopat
Daha fazla  
Monster Abra A5 v17.1 model cihazımda Control Center yazılımından performans moduna aldığımda Rocket League, FH4, GTA 5 gibi oyunlarda Intel ekran kartını devreye sokmaya çalıştığı için FPS düşmesi yaşıyorum. Deneme yanılma yoluyla elde ettiğim verilere göre; performans ve eğlence modlarında oyun 60 FPS üzerine çıktığında Intel ekran kartı devreye giriyor ve FPS droplar başlıyor (ekran paneli 144Hz). Ancak oyun 60FPS ve altında çalışıyor ise Intel ekran kartı kullanımı %2-3 seviyelerinde. Güç tasarrufu modunda ise sadece NVIDIA ekran kartını kullanıyor ancak o zaman da voltaj düşürüyor. Nasıl bir yol haritası izlemeliyim? Cihaz 7 aylık.
Güncel olarak Windows 11 Pro 21H2 sürümünü kullanıyorum ancak daha önce defalarca format vs. atmayı denedim, Windows 10 sürümlerini kurdum. Cihazın tüm driverları kendi sitesi üzerinden indirilip güncellendi.

İlginç geçen gün bende bechmark testinde bir türlü harici ekran kartını göstermedim birkaç araştırmadan sonra NVIDIA Denetim Masası'ndan birkaç ayar sonra olumlu sonuç alabildim. Şu an bilgisayar başında olmadığımdan hatırlamıyorum yanlış bir bilgide vermek istemem.
Bahsettiğim yerden ayarlar yapmaya çalıştın mı?

İlginç geçen gün bende bechmark testinde bir türlü harici ekran kartını göstermedim birkaç araştırmadan sonra NVIDIA Denetim Masası'ndan birkaç ayar sonra olumlu sonuç alabildim. Şu an bilgisayar başında olmadığımdan hatırlamıyorum yanlış bir bilgide vermek istemem.
Bahsettiğim yerden ayarlar yapmaya çalıştın mı?

Evet ayarlamalar yapmayı denedim ama sonuç vermedi. Şahsen problemin Control Center yazılımında olduğunu düşünüyorum. İlerleyen günlerde Monster mağazasına gidip konuşacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı