Monster Abra A5 v17.2.1 laptoptan motor sesi geldi

Makaleler
15
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung OEM SSD + Seagate Barracuda Pro HDD
Ekran kartı
3050 Ti Max-P
İşlemci
i5-11400H
Monster Abra A5 v17.2.1 bilgisayarda sadece Technopat ve iki ufak uygulama açıkken ve bilgisayar hiç yük altında değilken sağ tarafından 1-2 saniyelik motor sesi çıktı. Çok yüksek bir ses değildi ama çok kısık da değildi. Uzaktan bir yarış motoru giderken iki kez gaza basmış gibi "vııın" sesi çıkıp kesildi. Sağ tarafında SSD ve HDD ile ekran kartı fanı var.

SSD zaten hep çalışıyor, ondan çıktığını düşünmüyorum. HDD ise çalıştırdığımda sesli çalışan bir HDD ama normalde çıkarttığı sesler ile uzaktan yakından alakası yoktu. Zaten o sırada her zamanki seslerini çıkartıyordu. Bunları eliyorum.

Yük altında olmadığı için ekran kartını da kullanan bir uygulama yok yani ekran kartı fanı çalışmıyordu. O açılıp kapandı desem fanın böyle bir ses çıkartmayacağını söylerdim ama çok nadiren fanlardan birinin daha hızlı dönüp sustuğuna denk geliyorum. Normal fan dönme sesi çıkıp kesiliyordu. Böyle ses çıkmıyordu. O yüzden şaşırdım.

Sizce ses ekran kartının fanından mı gelmiştir? İşlemci fanı sıcaklardan dolayı hep çalışır durumda ve ekran kartı ise oyunda olmadığım sürece fanını açmıyor. Durduk yere saniyelik fan açılması normal mi? Genellikle kulaklık takılı olduğu için çıkan seslere pek dikkat etmem ama ilk defa duyduğum bu ses beni biraz şaşırttı. Fanları son hıza alıp gözlemledim fakat hiçbir şey olmadı. Son hızdan çıkarttığımda ekran kartı fanı direkt durdu (her zaman böyle zaten) ve işlemci fanı yavaşladı, normale döndü.

1687796866339.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı