Monster Abra A5 v17.2.3 için SSD önerisi

19KaRaKaRTaL03

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A5 V17.2.3

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti
11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400H @ 2.70GHz 2.69 GHz
16GB ram
Arkadaşlar merhaba, ben Monster Abra A5 v17.2.3 bilgisayarıma SSD eklemesi yapmak istiyorum. Ancak hangi tür SSD almam gerektiğini tam anlayamadım. Monster sitesinde sistem özelliklerinde 1. portta PCI-e 4.0 bir Samsung SSD takılı, 2. portta ise gen 3x4 şeklinde yazıyor sanırım 3.0 olduğunu kastediyor ama yazma hızı daha hızlı görünüyor. Ben şimdi ne tür bir SSD almalıyım? Markası diğeriyle aynı mı olmalı? Boyutları fark ediyor mu? 3.0 mı 4.0 mı olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 1.Port kısmında yazan hızlar takılı olan SSD'nin hızını gösteriyor. 2. Port kısmında yazan ise o portun desteklediği max hızı gösteriyor. Ayrıca farklı bir marka almanızda her hangi bir sakınca yok. İsterseniz PCI-e 4.0 SSD alın yine sıkıntı yaşamazsınız.

Hocam attığınız SSD'ler şu anda takılı olan SSD'nin boyutuyla aynı. Eğer ki 2. Port'u 1.sine göre daha küçük yapmadılarsa (hiç sanmıyorum) bir sorun yaşamazsınız. Bu arada 4.0 SSD aldığınızda herhangi bir sorun yaşamazsınız sadece PCIe 3.0 hızı alırsınız.

İçini açıp baktım portların boyutu aynıydı. Anladım teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…