Taha Burak Bulutlu
Hectopat
Daha fazla
Merhaba. Yaklaşık 8 aydır Monster Abra A5 v17.2 modelini kullanıyorum. Cihaz ilk deneyimlerimde gayet tatmin ediciydi. Ortalama 15-20 gün önce cihazı temizlik, BIOS güncellemesi ve termal macun yenilenmesi için teknik servisine gönderdim. Cihaz elime ulaştığında ufak çaplı droplar aldığımı gördüm. Sıcaklık değerlerini merak ettim. Bakınca ekran kartının 86 işlemcinin 98 hatta 100 derecelere ulaştığını gördüm. Bakıma göndermeden önce bu tarz ısınma sorunum yoktu. Teknik servisle iletişime geçtim. Uzaktan kontrol ile cihazıma bağlandılar. Control panelde birkaç ayar yaptı ve cihazımın gayet stabil şekilde çalıştığını ilettiler. Daha sonra Days Gone oyununa girdim tekrar kontrol ettiğimde işlemci tekrar 100 derecelere ulaşıyordu. Güç seçeneklerinden "en yüksek işlemci durumu" nu 99 olarak ayarlayıp Turbo mod kapalı oynamaya başladım. 75-80 derece civarlarında takılıyor oyunlarda ama Turbo modu da açık bir şekilde oynamak istiyorum. Kısaca cihazdan tam performans almak istiyorum. Anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.