Çözüldü Monster Abra A5 V2.1 Mac OS X ve boot etme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tlh874

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler.
İlk olarak OS X 10.10.3 Yosemite RAW ve DMG İmajı bu linkte bulunan Yosemite kurulumunu en üstteki raw imajı kullanarak yapmaya çalıştım. System uptime in nanosecond 1063772642, bu konuda bahsedilen nanosecond hatasına benzer bir hata ile karşılaştım. Benim karşılaştığım hata ile arasındaki fark ise kurulum tamamlandıktan sonra USB' den tekrar boot ettiğimde profil oluşturma aşamasında ekranın bir kısmı kararıp nanosecond hatasını verip restart atıyordu. Çok hızlı yapmış olduğundan ve belli bir aşamada gelmediğinden dolayı fotoğraf çekemedim. Zorla profili oluşturdum ama geri kalan işlemleri yapamayınca Mavericks kurulumu yapmak için uğraştım ama bu seferde USB' yi boot edemedim bir türlü. BIOS ayarlarım resimlerde olduğu gibidir. Aynı zamanda Windows' un yanında Ubuntu 14.04 kullanıyordum. Onun bulunduğu alanı yanlışlıkla formatladığım için onun kurulum diskini(daha önceden birkaç defa Ubuntu' yu bu disk ile kurdum) taktığımda onu da boot etmediğini gördüm. Bu bilginin lazım olabileceğini düşünüp ekledim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    982,5 KB · Görüntüleme: 525
  • 2.jpg
    2.jpg
    980,5 KB · Görüntüleme: 543
  • 3.jpg
    3.jpg
    971 KB · Görüntüleme: 586
  • 4.jpg
    4.jpg
    988 KB · Görüntüleme: 484
  • Adsız.png
    Adsız.png
    6,6 KB · Görüntüleme: 423
Son düzenleyen: Moderatör:
Boot Mode Selected kısmında şu seçenekler var:
UEFI with Csm
Legacy
UEFI

Legacy yapıp sistemi yeniden başlatıp UEFI ye döndüğümde boot edebildim flashı. (https://www.technopat.net/sosyal/konu/os-x-10-10-5-yosemite-raw-kurulum-İmajı.217813/)Laptop için ayrı Masaüstü için ayrı paylaşılmaş imaj dosyalarından laptop için olanı boot yapıp kurulumu yaptım. graphic injection kısmında gerekli değişiklikleri yaptım kurduğum bölümü başlatıp profil oluşturma esnasında resimdeki duruma düştüm. Sistem restart attı ardından.

Dosya Ekleri

• 5.jpg
    5.jpg
    999,2 KB · Görüntüleme: 523
Son düzenleme:
Kurulumu yeniden mi yapayım son dediğiniz işlemden sonra yoksa boot işlemini yaparken mi yapacağım onu anlayamadım.

Kurulumu tekrar yapma. Sen sistemi şu an USB ile başlatıyorsun değilmi? Bunları anlattıklarımı USB / EFI bölğüntüsünde yapacaksın.
Ayrıca birde şunu dene:
Clover Boot Menü'den Options kısmına git. Burada Boot Args satırına şu komutşarı girip dene.
PCIRootUID=1 -x -f
Not: boot args satırindaki diğer komutları silme. Bu kodları satırdaki diğer kodların ardına ekleyeceksin.

Son dediklerinizi yaptım ama gene benzer bir hata aldım. Resimde seçili olan şekli başlatıyorum. Sistemi yanlış olup olmadığını kontrol etmeniz için resim yükledim. "Mac" ismini kurulum yapacağım diski ayırmak için vermiş olduğum isim bu arada.

Dosya Ekleri

• 6.jpg
    6.jpg
    994,4 KB · Görüntüleme: 509
Son düzenleyen: Moderatör:
kurulumu usb 3.0 dan yapmıştım sorun olur mu? devamında usb 2.0 dan devam ettim. Kodları girmeme ve dediğiniz kısımları silmeme rağmen benzer şekilde restart attı. Gelen yazılardan birinde nvidia ile ilgili birkaç şe y gördüm. onun olduğu resmide ekliyorum. graphic injector menude de bu şekilde değişiklik yapıyorum. Set OS kısmında bulunan ifade de biraz garibime gitti doğrusu. Ek olarak fare akıcı bir şekilde son dediğiniz şekilde. En sona saklamıştım bu sorunu.
Edit: kod kısmına sadece "-x" ekledim. Normal bir şekilde açıldı birkaç tık yaptıktan sonra tekrar nanosecond hatasını verdi.

Dosya Ekleri

• injector menu.jpg
    injector menu.jpg
    895,8 KB · Görüntüleme: 650
  • kod.jpg
    kod.jpg
    983,1 KB · Görüntüleme: 461
  • nvidia yazı.jpg
    nvidia yazı.jpg
    996,9 KB · Görüntüleme: 466
  • son hata.jpg
    son hata.jpg
    990,2 KB · Görüntüleme: 380
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı