Monster Abra A5 v21.4 RTX 3050 laptop format sonrası 55 derecede geziyor

TH6

Hectopat
Bilgisayarım: Monster Abra A5 v21.4, RTX 3050, Intel 12700H.
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da dediğim gibi bilgisayarım birkaç günden beri formattan sonra gereksiz ısınıyor. Formattan önce böyle değildi işlemci 45-48 derece aralıklarında dolaşıyordu ancak şimdi 55 derece civarlarında dolaşıyor ve fan sesi artıyor.

Bütün sürücüleri yükledim ve çoğu en güncel sürümlerinde(bazı sürücüleri Monster sitesinden indirdim, öncelerde de yaptığım gibi). Sadece ses sürücüsünü(Windows Update'den), Intel ekran kartı sürücüsünü(Intel'in kendi sitesinden) ve ekran kartı sürücüsünü(NVIDIA'nın kendi sitesinden) Monster sitesinin dışından indirdim. Ki zaten nereden indirdiğimin önemli değil çoğu en güncel sürümlerinde. Öncelerinde de bu şekilde indiriyordum. Ancak dediğim gibi işlemci sıcaklıkları 50-55 civarı aralarında ve fan sesi bir tık fazla.

Tozlu bir yerde yaşıyorum belki içi fazla tozlu olabilir oda etkiliyor olabilir ancak formattan sonra bir anda artmasının tozla ve termal macunla alakalı olduğunu zannetmiyorum.

Nasıl çözebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…