ferhat cengiz
Hectopat
Daha fazla
Platform | GAMING |
Notebook Serisi | ABRA A5 |
İşlemci Mimarisi | i7 4.Nesil Haswell 4720 HQ |
Chipset | Intel® HM87 Express Chipset |
VGA Belleği | 2GB |
VGA Bellek Veri Yolu | 128-Bit |
VGA | 2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX960M 128-Bit DX12 |
Dosyayı kaydederken farklı kaydet seçeneğil ile kaydetmeyi dene. Yada Text edit ile açıp Graphics satırının altında Inject EDID bulup altındaki "True" komutunu "False olarak" değiştir.Config dosyasını editlememe rağmen bilgisayarı her açtığımda İnject Edid[+] aktif ve her seferinde devre dışı bırakmam gerekiyor. Yoksa Ekran Kartını 7 MB olarak görüyor ve ekrandaki pixeller biribirine giriyor.Config dosyasında inject Edid[] seçeneğini işaretli değil.
Şu an bunun çözümü yok. VoodooPsController.kext'in güncellenmesi gerekiyor.Caps Lock a 3 sefer basmam gerekiyor aktif olması için harici bir klavye ile tek seferde aktif oluyor.(Kullanıma Engel Değil)
Diski KPCM Utilities Pro ile "Repair Disk Permissions" yap.Bilgisayarı açıp masaüstüne ulaştığımda Taktığınız disk bu bilgisayar tarafından tarafından okunamadı diye bir uyarı veriyor.
Touchpad için ELAN kextsini kurduğumda Touchpad çalışıyor ancak ayarlardan Trackpad bölümüne tıkladığımda bölümün içi boş gözüküyor. Bu nedenle ayarları yapamıyorum.
Batarya için şu linkteki Kextleri kurdum. MEGAŞöyle bir sıkıntı var @Berkay AKSOY arkadaşın paylaştığı DSDT leri uyguladığımda Batarya Simgesi üzerine çarpı işareti geliyor. Bu yüzden DSDT leri uygulamadım. Bunun için kendi DSDT lerimizi ayarlamamız lazım.Batarya için hangi kext kurulumu yaptınız ?
Sierra Kurulumu yaptım ancak Sistam Ayarları'dan TrackPad gözükmüyor.
- Buradan macOS Sierra patched Trackpad prefPane indirin.
- Bu indirdiğiniz dosyayı System/Library/PreferencePanes içine kopyalayın. ( Bunu yapmadan önce eskisinin yedeğini mutlaka alın.)
Merhaba Bendede aynı laptop var ama ben beceremedim intel i çalıştırmayı config dosyasını atabilirmisiniz ?Monster Abra A5 v5.1 bilgisayara MacOs Sierra sürümünü sitedeki rehberler sayesinde başarılı bir şekilde kurdum.
Çalışanlar:
İntel Ekran Kartı Hd 4600(Config dosyasını düzelterek aktif ettim)
Ses (kext yükledim)
Batarya(kext yükledim)
Uykuya dalıyor sorunsuz
USB siz boot ediyor(Clover ile).
Hizli cevabiniz icin tesekkur ederim ama verdiginiz config dosyasi no kext summary zalloc.c hatasi veriyor o yuzden fazla config dosyasi kullaniyorum (resim yukliyemedim 1mb dan fazla diye)Batarya için bunu: System/library/extansion yükle
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-acpi-battery-driver/downloads/RehabMan-Battery-2016-1118.zip
EFI bölümünü mount et. EFI/CLOVER bölümünde birden fazla config.plist dosyası var. Hepsini sil ve bunu indir ve EFI/CLOVER içine at.
config.plist
Sonrasında;
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fake-pci-id/downloads/RehabMan-FakePCIID-2015-1101.zip
Bunu indir ve FakePCID.kext ve FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext ketx yükleme aracı ile yükle.
Bu işlemler sonrasında ses için aşağıda verdiğimi deneyebilirsin. Fakat açılmama ihtimalide.
Ses için bunu dene: https://sourceforge.net/projects/voodoohda/files/latest/download
Parlaklık için DSDT yaması yapman gerekli.