DieHardMetalHead
Hectopat
Daha fazla
Kardeşim güç seçeneklerinden işlemci güç yönetim seçeneğine gir. Oradaki en düşük işlemci kullanımını %10 en yüksek işlemci kullanımını %80 ve sistem soğutma ilkesini etkin yap. Sıcaklık'ta baya düşüş olcak ve performanstan bişe kaybetmezsin.
Bende Monster Abra A7 V6.2 var. Sıcaklık değerlerimi ölçmek istiyorum.Senin ekranın sol üstteki sıcaklık değerlerini hangi program ile görüntülüyorsun kardeşim ?kardeşim bu nasıl işe yaradı bilmiyorum.ama aynı şekilde yine yarım saat gta 5 oynadım.işlemcim 53 dereceyi ekran kartım 80 dereceyi geçmedibu nasıl odlu anlamadım ama dediğin şey harbiden işe yaradı.soğutma ilkesi zaten aktifti sadece yüzdeleri değiştirdim
Bende Monster Abra A7 V6.2 var. Sıcaklık değerlerimi ölçmek istiyorum.Senin ekranın sol üstteki sıcaklık değerlerini hangi program ile görüntülüyorsun kardeşim ?
Teşekkür ederim.kardeş ben MSİ Afterburner diye bi program kullandım.fakat kurduğun gibi bu değerleri gostermiyor.
Programı buradan indirebilirsin Afterburner - MSI Gaming Series
buradanda oyun içinde sıcaklık cpu gpu kullanımı vs vs acabilirsin.
Teşekkürler kardeşim hallettim.Ben 4.0 kullanıyorum onda osd göster gibi bir seçenek var ve açılıyor. Ama 4.2 ye yükselttiğimde arayüz farklıydı bendede açamamıştım önerim 4.0 indirip kurman ve sürümü yükseltmemen.
Kardeş senin sıcaklıklar normal değil, ben Abra A7 V6.2 ile (960M - 16GB 1866 RAM) GTA 5'i high-ultra arası ayarlarda,yani ayarların çoğu ultra bir kaç tanesi high. Neyse benim GPU sıcaklığım max 71 e çıktı turbo fan açıkken.CPU ise 63. 1 saat oynadıktan sonra.Merhaba arkadaşlar.
Buranın monster markasıyla pek bi ilgili oldugunu gorup mesaj atmak istedim.
Başlıkta yazan bilgisayara sahibim. Aldığımdan beri gerek mavi ekran gerek driver gerek ısınma gerekse sebebsiz takılmalarla uğraşıyorum.
Aldığım ilk aydan beri sıcaklık değerlerini kontrol ediyordum.suan 5. ayında 2 aydır kontrol etmiyordum.Fakat sonuç ilk 2 ayla yine aynı tabiki.
Ekran kartımda BF4 GTA 5 gibi oyunlar oynarken bir yarım saat sonra 90 dereceleri goren sıcaklıklarla karsılasıyorum.Monsterar bunun için 3 mesaj attım ve 3.süne ancak geri dönüldü.Bilgisayarı göndermem istendi. (Sıcaklık değerlerini aynı laptopu kullanan kişilerle karsılastırdım yetmedi sadece aynı ekran kartına sahip kişilerle de karşılaştırdım.75-80 dereceden bahseden insanlar var.) Fakat daha sonra ürünü neyle gondereceğimi sormam gerekti.Orda problemimi tekrar anlatmam istenildi velhasılı kelam bu sıcaklık durumuna normal denildi.
Ben size bir danışmak istiyorum. Kullanan kişilerden sıcaklık değerlerini gösteren bir SS atmalarını rica ediyorum.
Ve en önemlisi Monster'dan eğer birileri okuyorsa sunu soruyorum. Ben bu ürüne bu parayı ödedim. Ve uzun süre daha bir bilgisayar alamayabilirim, ayrıca muhendislik ogrencisiyim. Kısaca bu cihaz bana en az 4 sene lazım.Ömrünün kısa olmasını istemem.Niye herseferinde bu ürünün durumuna normal deniyorda bana bir sorulmuyor "isterseniz ürününüzü gönderin değerleri birde biz ölçelim" diye.niye bir öneride bulunulmuyor. Yapmayın kardeşim.Ben bu bilgisayarı seçerken özellikle araştırdım. İnsanların yazdıklarını okudum. Servisinizi öven yazıları okudum. Bu kadar kısa zamanda ne değişti
Buda GTA5 i yarım saat oynadıktan sonra değerlerim(Goruntu bu sabaha ait.)
Eki Görüntüle 148126
Monster da bildiğim kadarıyla fan ayarlarını manuel olarak ayarlayabiliyorsunuz. Oyunu oynarken fan ayarlarını en sona alarak oynayın. Büyük ihtimalle çözüm olacaktır. Ses seviyesi ciddi olarak artar fakat ısınma sorununuza çözüm olabilir. Laptoplarda ısınmayan ürün yok . 91 derece normal değil ama fakat fanları sona alırsanız bu değer 80 lere kadar düşeceğini düşünüyorum ve 80 derece gta 5 gibi bir oyun için normal bence. Ayrıca fanlarınızı en fazlaya aldığınız halde ısı düşmüyorsa servise gönderip incelemelerini isteyin.
Aynı model bende de mevcut. Sadece world of tanks adındaki oyunu oynuyorum. İşlemci sıcaklığı 99 derece oluyor. Aynı söylediğini bende uyguladım. Umarım değişiklik olur.Kardeşim güç seçeneklerinden işlemci güç yönetim seçeneğine gir. Oradaki en düşük işlemci kullanımını %10 en yüksek işlemci kullanımını %80 ve sistem soğutma ilkesini etkin yap. Sıcaklık'ta baya düşüş olcak ve performanstan bişe kaybetmezsin.