Çözüldü Monster Abra A5 v6.2 NVMe SSD desteği

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yonuzo

Hectopat
Herkese selamlar. Bir süredir kafa patlatmama, satıcı mağazalara ve Monster notebooka sormama rağmen işin içinden çıkamadım. Bilgisayarı hızlandırmak ve depolamayı arttırmak adına yeni alacağım SSD'nin NVMe olmasını istiyorum. Monster notebook 419 TL'ye 250-256 GB Samsung SSD satabileceklerini ve 2100 Mb/s gibi bir hızda okuma yazma gücü olduğunu ve tam performansını alabileceğimi söyledi. Aynı zamanda notebookun NVMe desteği olmadığını söyledi ancak bunu açıklık ve kesinlikle dile getiremedi. M.2 SATA bir SSD bu hızlara çıkabilir mi? Kendim Kingston A2000 500 GB modelini buldum ancak alıp almama konusunda yorumlarınız çok önemli. Faydası olabileceğini düşündüğüm birkaç fotoğrafı ve güncel SSD'yi ekliyor ve ilginizi yardımlarınızı bekliyorum :)

Dosya Ekleri

• 1634210106357.jpg
    1634210106357.jpg
    282,7 KB · Görüntüleme: 201
  • 1634210106364.jpg
    1634210106364.jpg
    323,5 KB · Görüntüleme: 177
  • Cpu-z.jpg
    Cpu-z.jpg
    43,8 KB · Görüntüleme: 196
  • ssd.jpg
    ssd.jpg
    39,1 KB · Görüntüleme: 181
Son düzenleme:
M.2 SATA destekliyor olmalı ki bunu kendi sitelerinde de belirtmişler.

Size 2100 mb/s hızda okuma/yazma yapan bir SSD satabileceklerini söylemişler, SSD o hızları verecek diye bir şey dememişler.
Böyle düşünüyorum.
------------
İlk attığınız fotoğraftaki soket yapısı NVMe'ye benziyor ikincisi ise M.2 SATA gibi gözüküyor. Ben de çözemedim pek.

M.2 SATA destekliyor olmalı ki bunu kendi sitelerinde de belirtmişler.

Size 2100 mb/s hızda okuma/yazma yapan bir SSD satabileceklerini söylemişler, SSD o hızları verecek diye bir şey dememişler.
Böyle düşünüyorum.
------------
İlk attığınız fotoğraftaki soket yapısı NVMe'ye benziyor ikincisi ise M.2 SATA gibi gözüküyor. Ben de çözemedim peku hızı alabileceğim söylendi, gözümden kaçmış düzenledim metni, kusura bakmayın.
Öncelikle tecrübeleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Bu hızı alabileceğim de söylendi, yazıyı düzelttim kusuruma bakmayın. Benim de şöyle bir yorumum olacak sitede özellikler kısmında M.2 SSD desteği oldugu yazıyor, içindeki SSD'ye değinilen kısımlarda ise M.2 SATA ifadesi geçiyor. M.2 SSD genel bir tabir midir, NVMe'yi kapsar mı yoksa sadece M.2 SATA anlamına mı gelir? Ayrıyeten şu yuvalara ne taksam uyacakmış gibi duruyor. Biri olmazsa digerine uyar gibi. Uyacak ancak görmeyecek diye korkum var. Son olarak 2 farkli pin dizilimi görmemiz NVMe desteği olduğu sonucunu cikarmamizi saglar mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle tecrübeleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Bu hızı alabileceğim de söylendi, yazıyı düzelttim kusuruma bakmayın. Benim de şöyle bir yorumum olacak sitede özellikler kısmında M.2 SSD desteği oldugu yazıyor, içindeki SSD'ye değinilen kısımlarda ise M.2 SATA ifadesi geçiyor. M.2 SSD genel bir tabir midir, NVMe'yi kapsar mı yoksa sadece M.2 SATA anlamına mı gelir? Ayrıyeten şu yuvalara ne taksam uyacakmış gibi duruyor. Biri olmazsa digerine uyar gibi. Uyacak ancak görmeyecek diye korkum var.

M.2 SSD genel bir tabirdir, NVMe ve SATA olmak üzere ikiye ayrılır.
NVMe'ler SATA'lardan katlarca daha hızlı çalışır ve girişleri farklıdır SATA'lar ise SATA SSD'ler ile aynı hızda çalışır ve onlarında girişleri farklıdır diye biliyorum.

Fotoğraflara bir kez daha baktım da birinin üstünde M diğerinde ise B yazıyor. Bunlar da sanırım girişler ile alakalı internete bir göz atın.

Ya aslında NVMe alıp iki sokette de deneyebilirsiniz görür ve vadedilen hızları verirse kullanmaya devam edersiniz, görmez ise de yanlış almışım deyip iade edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Öncelikle tecrübeleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Bu hızı alabileceğim de söylendi, yazıyı düzelttim kusuruma bakmayın. Benim de şöyle bir yorumum olacak sitede özellikler kısmında M.2 SSD desteği oldugu yazıyor, içindeki SSD'ye değinilen kısımlarda ise M.2 SATA ifadesi geçiyor. M.2 SSD genel bir tabir midir, NVMe'yi kapsar mı yoksa sadece M.2 SATA anlamına mı gelir? Ayrıyeten şu yuvalara ne taksam uyacakmış gibi duruyor. Biri olmazsa digerine uyar gibi. Uyacak ancak görmeyecek diye korkum var.

M.2 SSD genel bir tabirdir, NVMe ve SATA olmak üzere ikiye ayrılır.
NVMe'ler SATA'lardan katlarca daha hızlı çalışır ve girişleri farklıdır SATA'lar ise SATA SSD'ler ile aynı hızda çalışır ve onlarında girişleri farklıdır diye biliyorum.

Fotoğraflara bir kez daha baktım da birinin üstünde M diğerinde ise B yazıyor. Bunlar da sanırım girişler ile alakalı internete bir göz atın.

Ya aslında NVMe alıp iki sokette de deneyebilirsiniz görür ve vadedilen hızları verirse kullanmaya devam edersiniz, görmez ise de yanlış almışım diyip iade edebilirsiniz diye düşünüyorum.
Tüm bilgi ve görüşleriniz için teşekkürler :)

Monster Notebook'un farklı birimleriyle yazılı ve sözlü görüşmeler neticesinde destek ekibinden "Paylaşılan model numaralı cihazda 1 adet PCIe Gen3 x4 M.2 2280 SSD desteği mevcuttur. Uyumlu diskler ile kullanım sağlayabilirsiniz. " mesajını aldım ve cihaza Kingstone A2000 500 GB NVMe SSD takarak vadedilen hızlara ulaştım. Konu çözümlenmiştir.

Tüm bilgi ve görüşleriniz için teşekkürler :)

Monster Notebook'un farklı birimleriyle yazılı ve sözlü görüşmeler neticesinde destek ekibinden "Paylaşılan model numaralı cihazda 1 adet PCIe Gen3 x4 M.2 2280 SSD desteği mevcuttur. Uyumlu diskler ile kullanım sağlayabilirsiniz. " mesajını aldım ve cihaza Kingstone A2000 500 GB NVMe SSD takarak vadedilen hızlara ulaştım. Konu çözümlenmiştir.
Güzel seçim, hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı