Monster Abra A7 12.4 laptopta Discord ile bir oyun açılınca kasmalar oluyor

£ddley'

Hectopat
Monster Abra A7 12.4 kullanıyorum bilgisayarı yaklaşık 1.5 sene önce aldım 1650 Ti ekran kartı i5 10. nesil bir işlemcisi var ilk aldığım zamanlar fazla problemim yoktu gayet iyi bir oyun deneyimi sunuyordu fakat son zamanlarda bilgisayar elim parçalandı bildiğimiz hiçbir işe yaramaz hale geldi Minecraft gibi basit bir oyunu bile 30-50 FPS arası oynatıyor Discord ile herhangi bir oyunu aynı anda açınca kasma problemleri Alt+Tab'dan çıkamama gibi problemler yaşıyorum önerebileceğiniz bir şey var mı köklü bir format veya bilgisayar içi yapacağım birkaç şey bu sorunumu çözebilir mi?

Driverların güncel mi? Ekran kartı driverını kontrol etmeyi unutma dostum.

hiç fanları temizledinizmi ve macun değişti mi
6 ayda bir ücretsiz bakımı yapılıyor Monster'ın orda macun değişimi vs yapıyorlar
en son 5 ay önce yaptırdım 1 ay falan kaldı diğer bakıma

Driverların güncel mi? Ekran kartı driverını kontrol etmeyi unutma dostum.
Driverlara bakmamıştım onlara bir bakarım teşekkür ederim

Sıcaklık değerlerine baktın mı?
Sıcaklık Değerlerim Ekran Kartı uzun çalıştırmada 50 ile 80 arası dolaşıyor fazla çıkmıyor İşlemcide 50-60 arası geziyor fazla yüksek değil diye biliyorum bu değerler ama yanlışım varsa düzeltin

Bu değerler boşta ise ileride sıkıntı yaşatabilir. Soğutucu kullanıyor musun?

Minecraft içinse nvidia denetim paneli üzerinden gpuya yük vermesi sağlanabilir.

Bu değerler boşta ise ileride sıkıntı yaşatabilir. Soğutucu kullanıyor musun?
Boşta değil oyun oynarken sürekli ve 6-7 saat kullanımdaki değerler. Soğutucum var fakat basit eski bir soğutucu çok işlevi olduğunu düşünmüyorum ama soğutucu soğutucudur diyerek kullanıyorum

Boşta değil oyun oynarken sürekli ve 6-7 saat kullanımdaki değerler. Soğutucum var fakat basit eski bir soğutucu çok işlevi olduğunu düşünmüyorum ama soğutucu soğutucudur diyerek kullanıyorum
Sıcaklıklar oyunda normal. Muhtemelen ekran kartı sürücünü güncellemen lazım.

Laptoplarda bu tip uzun kullanımlarda performans maalesef düşüyor bir de Discord arka planda bir tık sıkıntılı bir uygulama Discord'da donanım ivmesi diye bir ayar var onu kapatın açıksa eğer biraz daha performansı artırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…