Monster Abra A7 en fazla kaç derece olmalıdır?

Visenya

Hectopat
Merhaba.

Ben Abra A7 kullanıyorum. Ekran kartım 1650 Ti, işlemcim Intel Core'i5. GTA V'i Ultra ayarlarda oynuyorum. Fan ayarlarına baktığımda ekran kartım aşağıdaki sıcaklarda gezinip duruyor? Bilgisayarı alalı tam 6 gün oldu. Bu sıcaklarda oynamam bilgisayarıma zarar verir mi? Yoksa oyun bilgisayarı olduğu için gayet normal mi?

(GTA V Ultra ayarlarda aldığım FPS 50-60 arası)

Eğer sıcaklık normal değilse ne yapmamı önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• A1.PNG
    A1.PNG
    270,5 KB · Görüntüleme: 130
Laptop için normal sayılabilir. Acer Nitro 5 laptop kullanıyorum bende de aşağı yukarı aynı derecelerde oynuyor 90'ı geçmezse pek kafana takma. Yine de ayarları biraz düşürerek oynayabilirsin sıcaklığa biraz etki edecektir.

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri > plan ayarlarını değiştir > gelişmiş güç ayarlarını değiştir > işlemci güç yönetimi
Orada yüzdeyi 90-95 arası yaparsan 5 derece kadar düşer. Ben oyun dışında %50-%60 arası kullanıyorum 10 derece düşüyor.

Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri > plan ayarlarını değiştir > gelişmiş güç ayarlarını değiştir > işlemci güç yönetimi
Orada yüzdeyi 90-95 arası yaparsan 5 derece kadar düşer. Ben oyun dışında %50-%60 arası kullanıyorum 10 derece düşüyor.
Bu şekilde işlemcinizi underclock etmiş oluyorsunuz hemen hemen, yani performansından kısıyorsunuz. Haliyle derece düşer verimsiz çalıştığı için. Ama potansiyelinin altında çalıştıracaksanız niye o ürünü alasınız/kullanasınız diye sorasım geliyor bu durumda.

Bu şekilde işlemcinizi underclock etmiş oluyorsunuz hemen hemen, yani performansından kısıyorsunuz. Haliyle derece düşer verimsiz çalıştığı için. Ama potansiyelinin altında çalıştıracaksanız niye o ürünü alasınız/kullanasınız diye sorasım geliyor bu durumda.

Aynen öyle bende o yüzden indirmiyorum sonuçta bu bilgisayarı Ultra'da oynamak için aldım ve 85 derece bence hiçbir sıkıntı yok. FPS 30'un altına düşmedikçe ve derece 90'nın üzerine çıkmadıkça kısmam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı