Flash

Decapat
Selam arkadaşlar Abra A7 v12.2.4 i5-10300H 16 GB 512 GB SSD GTX1650 Ti bu ürüne sahibim ve cihaz oyunlarda CPU 80 dereceyi geçiyor, klavye direkt ısınıyor ve bu durum benim kafamı kurcalıyor. Bu kadar ısınmasının önüne geçmek istiyorum ve undervolt yapmayı düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla undervolt PC için riskli bir işlem değilmiş fakat ben bunu bu işlemciye yapabilir miyim, her işlemci için farklı ayarlar mı gerekiyor, bununla ilgili hiçbir bilgim yok bilgilendirirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler. Bir de sizce bu özelliklerde ki bir laptopun CPU sıcaklık değerleri kaç olmalıdır?

Voltaj düşürmeden bu değerleri almanız oldukça normaldir. Voltaj da düşürürseniz 5-6 derece net soğuma sağlar. XTU indirin, core clock değerini -100 mV olarak ayarlayın ve işlemciye stres testi yapın. Mavi ekran alana kadar düşürün, -110, 120 diye gidersiniz. Her ayarda en az 10 dk stres testine sokun. Güçlü bir test yapmanız lazım, Prime 95 yeterli gelecektir. Mavi ekran aldığınız değerden 15 mV yukarısını ayarlarsanız stabil çalışacaktır. Mesela -140 mV için mavi ekran verirse -125 olarak ayarlayıp rahatça kullanabilirsiniz. Kendi işlemcim i5 7300hq için bu sınır -140 mV ve ben sadece 3 mV uzağına ayarladım. -137.7 mV ile kullanıyorum ve herhangi bir mavi ekran almadım. Size yine de daha uzak bir değere ayarlayın.

İntel'in söylediğine göre 100 dereceye kadar korkmanıza gerek yok, i5 7300hq için bunu diyor. 85 derece sizin için kırmızı çizgi olsun.

Benimki de çok ısınıyor 1050 Ti var 95 100 dereceye çıktığını gördüm eğer performansı etkilemiyorsa bende yapayım.

ThrottleStop indirip şu kılavuzu takip edin ve inebileceğiniz en düşük stabil değere kadar inin. İşlemciniz 10. nesil olduğu için undervolt eşiği biraz daha düşük olacaktır, -100mV'ye ulaşmayabilir ama gene şansa bağlı. Stabil bir undervolta ulaştıktan sonra ThrottleStop'un Windows'la otomatik başlamasını ayarlayabilirsiniz.

Deniyorum hocam şimdi
Bir de sizin cihazınızın modeli nedir ?

-140 MV de mavi ekran vermedi fakat PC kendini resledi ben de 120 mv ye çektim bakalım sonucu yazarım

Son düzenleme:
Deniyorum hocam şimdi. Bir de sizin cihazınızın modeli nedir?
Asus FX503VD i5 7300HQ GTX1050 4GB

Voltaj yetersiz gelince böyle bir ekran görürsünüz ve sonra bilgisayar yeniden başlar. XTU ayarları varsayılana çevirir ve programı açtığınızda bir uyarı verir. -120 ile ağır yük altında çalıştırın. Ağır bir oyuna girin ve stres testi yapın. Stres testi olmazsa olmaz.

Daha detaylı ve profesyonel bir yazılım kullanmak isterseniz @asdaa 'nın da önerdiği ThrottleStop çok iyi bir yazılımdır. Ben de onu kullanıyorum.

80 derece gayet normal, hatta yük altında bu değerler çok iyi. 95 dereceyi geçmediği ve anlık drop yemediğiniz sürece bence gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…