Monster Abra a7 Isınmadan kaynaklı FPS düşmesi

Arigeo

Hectopat
4 aydır FPS düşmesi ve 5-10 FPS kaybını neden olduğunu araştırıyorum her oyuna girdiğimde test ediyoeum bilgisayarı ilk başta Windows'un verdiği bir DLL hatası sandım ama sonra fark ettimki bilgisayar ısınıyormuş çünkü Forza'ya giriyorum ayarlar en yüksekte hatta bazı ayarlar ultranında üstü 60 FPS alıyorum bu 30 dk sonra 50 - 40 oluyor bunun zamanla işlemcinin ısınması kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü sıcaklık 98 dereceye kadar geliyor.

Mesela LoL'de hiçbir şekilde FPS düşmesi yemiyorum gariptir ki Witcher 3 tede ama Witcher'da 30 dk geçtikçe gene 10 FPS bir kayıp oluyor laptop kullanıyorum 1650 Ti ve i5 10.nesil var 16 GB çift kanallı RAM ve 500 GB SSD parçaların sorunlu olduğunu düşünmüyorum. İşletim sistemim Win10Pro orijinal yani tek sıkıntı çıkaran ısınması kışın ucundaydı 95 96'larda geziyordu yazın malum havalar 35-36 derece olunca bilgisayarıda etkilediğini düşünüyorum. Bu arada gerçekten DLL hatasından dolayı FPS düşmesi yeseydim yani işletim sistemi kurulurken bir hata olsaydı formattan sonra çözülürdü. Şimdi bu araştırmama ve takip etmeme dayanarak size soruyorum bu sorun ısınmadan kaynaklı değil mi? Hatta modeli verince bana katılacaksınız: Monster Abra a7.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik bir Abra vakası, bu model kasa kalitesizliğinden dolayı ısınma sorunu yaşatabilen bir model. Garantiye yollayıp termal macun yenilemesi yapmanızı öneririm.

Undervolt ve ekstra olarak laptop soğutucusuyla beraber büyük oyunlarda bile en fazla 80 derece alıyorum. Termal macunun ve kasanın temizlenmesini yakın zaman yaptırdım. Monster Abra A5 15.2 kullanıyorum.

Undervolt sonrası, fark edebildiğim performans farkı da meydana gelmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı