Arkadaşlar, 2.5 yıl önce laptopumla ilgili bir problem yaşadım. Ekranım sürekli siyah ekrana düşüp milisaniyelik olarak gidip geliyordu. Harici ekran kartı olan GTX 1650 Ti'yı Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bıraktığımda ekranım düzeliyordu ama ara sıra tekrar kararıp geliyordu. Teknik servise gönderdim ve geri geldiğinden beri neredeyse laptopumu kullanmadım. Bu konularda fazlasıyla cahilim, kusura bakmayın.
Şu an yaşadığım problem ise Minecraft oynarken FPS değerime baktım ve 100'ün üstüne çıkmıyor. Ayarları en düşüğe çektim ama yine aynıydı. NVIDIA'nın Game Ready sürücüsünü indirdim ve driverlarımı güncelledim, ama hala aynı. Oyun içinde ekran kartımın kaç watt kullandığına baktım ve genelde 1 watt, 2 watt kullanıyor; maksimum 11 watt kullandığını gördüm. Bunlar normal mi?
Teknik servise götüremiyorum çünkü ailem problem çıkartıyor. Çevremden bazı arkadaşlarıma sordum ve "laptopu aç, temizle" dediler ama ben bunu beceremeyecek kadar teknoloji konusunda cahilim. Ne yapabilirim? Cahile anlatır gibi anlatır mısınız?
Not laptopum: Monster Abra A7 v11.3.5