Peltzer de Niveze
Hectopat
Konunu okudum , sorunlarımı bir bir açıklamışsın ama çözüm olarak tehlikeli geldi. Evet tarayıcı bile açsam 94 dereceye çıkıyor, fanların buna yetişmesi zaman alıyor. Bu sorun bundan 1 hafta öncesine kadar yoktu. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum ben.BIOS güncellesen bile aynı olacağına adım gibi eminim. Bende hala aynıydı çünkü. Laptop değişti yine durum aynı. Bakıma yollarsan da çok bir şey fark edeceğini sanmıyorum. Eğer şimdi gülüp geçeceksen de sonra lazım olur diye bunu bırakıyorum: Rehber: Turbo Boost kapatma rehberi
Umarım bundan dolayı da gereksiz mesaj uyarısı yemem. Konuyla alakalı kısmı da yazdım sonuçta. Bu ısınma sorunu BIOS güncelleme ile geçmiyor. Bakımla da geçmeyebiliyor. İlacını yazmışım, gereksiz mesajdan silmeyin. Rica ediyorum.
Çözüm tehlikeli değil. Tehlikeli olsa Intel bunu buraya koymazdı. Ayrıca işlemci hızını sabitleme gibi işlemler bana tehlikeli geldiği için bizzat güç seçeneklerinden bunu yapıyorum. Tehlikeli değil asla çünkü ben bunu bilgisayarı aldığımdan beri kullanıyorum. Esas bilgisayarı 94 derecede kullanmak ve fanların yetişememesi bana tehlikeli geliyor. Sen bilgisayarı temizletsen, macun sürdürsen bu sıcaklıklar yüzünden macun 1 günde kurur mesela. Hiçbir şekilde çözüm bulamadığım için tek çare bunu yaptım. Throttlestop gibi şeylere bulaşmam, tek bunu kullanırım. Bu çözümü de her konuda önüme gelene önerdim. Herkes dua ediyor. Denemekte fayda var, tabii son karar senin.Konunu okudum , sorunlarımı bir bir açıklamışsın ama çözüm olarak tehlikeli geldi. Evet tarayıcı bile açsam 94 dereceye çıkıyor, fanların buna yetişmesi zaman alıyor. Bu sorun bundan 1 hafta öncesine kadar yoktu. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum ben.
Ayrıca, bilgisayarıma 3 kere format atıldı. Windows 10'dan 11'e geçiş yaptım, sonra tekrar 10'a döndüm. Güç plan seçeneklerinde, detaylı bir sekme vardı fakat o da gitti anlamadığım şekilde. Şuan sadece Monster kontrol merkezinden değiştirebiliyorum ayarları. Ortada kaldım kısacası.
Kullanmaya başladım fakat şöyle bir sıkıntı var. Dinamic boost'suz oyun falan oynanmıyor, 30 fps'i geçmiyor diğer türlü. Dinamic boostu açınca da , pc 95 derece oluyor. Bundan 2 hafta öncesine kadar böyle bir sıkıntı yoktu. Nasıl çıkacağım bu işin içinden? 2 Haftadır oyun falan oynayamadım, anlayamadım, hep mi böyle devam edecek.Çözüm tehlikeli değil. Tehlikeli olsa Intel bunu buraya koymazdı. Ayrıca işlemci hızını sabitleme gibi işlemler bana tehlikeli geldiği için bizzat güç seçeneklerinden bunu yapıyorum. Tehlikeli değil asla çünkü ben bunu bilgisayarı aldığımdan beri kullanıyorum. Esas bilgisayarı 94 derecede kullanmak ve fanların yetişememesi bana tehlikeli geliyor. Sen bilgisayarı temizletsen, macun sürdürsen bu sıcaklıklar yüzünden macun 1 günde kurur mesela. Hiçbir şekilde çözüm bulamadığım için tek çare bunu yaptım. Throttlestop gibi şeylere bulaşmam, tek bunu kullanırım. Bu çözümü de her konuda önüme gelene önerdim. Herkes dua ediyor. Denemekte fayda var, tabii son karar senin.
Hocam öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler. Bana yolladıkları dosya GM5TGEO dosyaları, insyde değil. Dosyalar birbirini de tutmuyor o konudaki. Sanırsam tongfang kasa diye olabilir mi?BIOS güncellemesini bu konudan bakıp yapabilirsiniz hocam:
Çözüm: Monster v17.2.X performans sorunu
Merhaba arkadaşlar uzun uğraşlar sonucu bu bilgisayarlardaki performans eksikliği drop vb. sorunları nasıl çözerim diye uğraşan bir mağdurdum. Her şeyi yaptım fakat çözülmedi ama bugün sizler için uzun zamanlar sonucunda çözdüğüm bu sıkıntıdan nasıl kurtulduğumdan bahsedeceğim. Öncelikle ilk...www.technopat.net
Hocam öncelikle cevap verdiğin için teşekkürler. Bana yolladıkları dosya GM5TGEO dosyaları, insyde değil. Dosyalar birbirini de tutmuyor o konudaki. Sanırsam Tongfang kasa diye olabilir mi?
Eki Görüntüle 1707005
Olabilir hocam büyük ihtimalle tonfang ve Clevo kasaların BIOS'ları farklı.