Merhaba, bilgisayarımın SATA portuna 256GB'lık bir SSD takacağım. Bu SSD'ye Hackintosh kurulumu yapmak istiyorum fakat uyumlu mu bilmiyorum. Bilgisayarım uyumlu mu? Özellikleri aşağıda.
- Intel® Comet Lake Core™ i5-10300H 4C/8T; 8MB L3; 8GT/s; 2.5GHz > 4.5GHz; 45W; 14nm

- Mobile Intel® HM470 Chipset

- 4 GB GDDR6 NVIDIA® GeForce® GTX1650 128-BIT DX12 Refresh (2020 Sürümü)

- 17, 3" FHD 1920X1080 120Hz IPS Mat LED Ekran

- 16 GB (2x8GB) DDR4 1.2V 2933MHz SO-DIMM

- 500GB Crucial P2 M.2 SSD PCI-e 3.0 X4 (Okuma: 2300 MB/s - Yazma: 940 MB/s)

- RGB Tek Bölge Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q)

- Intel® Wi-Fi 6 AX201, 2x2 AX + Bluetooth 5.1 M.2 2230 (2, 4 Gbps)

- HD Kamera

Merhabalar, sisteminizin desteklenen veya desteklenmeyen donanımlarını detaylı bir şekilde belirtmek isterim. Aşağıda desteklenen donanımları söylemeye çalıştım.
İşlemci: İşlemci uyumlu gibi görünüyor. Bu modelde yanlış hatırlamıyorsam iGPU modeli UHD bir ekran kart olması lazım ve o rahat bir şekilde macOS için kullanılabilir gibi duruyor.
Chipset: Chipset genel olarak pek önemli olmuyor ama eğer hata çıkartırsa dahi yama gibi şeyler uygulanarak çözülme ihtimali var.
Ekran kartı: "GTX 1650" ekran kartı ne yazık ki desteklenmiyor ve bu render yapmak istiyorsanız sizi biraz üzebilir ama iGPU modeli çok düşük olmadığı için mükemmel olmasa dahi yine de macOS kullanılırken edit ve render gibi şeyleri yapabilirsiniz.
Ekran: Ekran genel olarak desteklenecektir büyük ihtimalle. Belki ekran kartını tanıtmak gerekirse ilk başlarda ekranınızı "120Hz" olarak kullanamayabilirsiniz ama bunlar için birçok yama ve "SSDT" "DSDT" dosyaları bulunuyor ve bunlar büyük ihtimalle sorununu çözer.
RAM: RAM boyutu 16 GB olması sizin için diğer macOS sürümlerinde de büyük ihtimalle daha çok işe yarayacaktır. Bundan dolayı RAM gayet uygun gibi duruyor.
Klavye: Eğer cihazınızın direk üstüne monteli olan klavyeden bahsediyorsanız büyük ihtimalle çalışacaktır ama belirteyim çoğu zaman "RGB" yönetim ışıkları ne yazık ki macOS'de çalışmıyor ve bu çok önemli bir parça olmasa dahi yine de bazenleri gerekli olabiliyor.
Wi-Fi: Wi-Fi kartı teknik olarak desteklenmiyor diyebiliriz. Peki neden böyle bir şey dedim derseniz de elbette şu an macOS için Intel Wi-Fi kartlarına destek getirmek için "HeliPort" gibi birçok program var ve gayet iyi çalışıyorlar
Kamera: Kamera genel olarak macOS gibi işletim sistemlerini kullanırken pek bir sorun yaratmıyor ama eğer kamera tanınmaz ise aynı şekilde "SSDT" "DSDT" dosyaları ile kolayca çözülebilir gibi.
Kısacası bu sisteme Big Sur kurmanız en uygunu olacaktır. Sorun çıkartacak olan donanımlarını büyük ihtimalle "GTX 1650" ve "Intel Wi-Fi 6 AX201..." (Intel Wi-Fi kartı modifiye ile kolayca çalıştırılabilir onu belirteyim) kartı olacak gibi. Bunun dışında belki sonradan tanıtma gerekecek şeyler ekranın parlaklık ayarı, iGPU tanıtma, klavyenin RGB ışığını düzeltme gibi şeyler olabilir ama bunlar kısa sürede ve büyük ihtimalle kolay bir şekilde çözülebilecek şeyler diyebiliriz. Monterey sürümü çıktığında ".kext" "OpenCore" versiyonlarını en güncel yapıp bir de Monterey sürümüne doğru yelken açabilirsiniz büyük ihtimalle.