Monster Abra A7 v12.1 fanları nasıl durdurulur?

Fan en son ne zaman temizlendi? Bir şeye takılıyor veya tıkalı kalmış olabilir. Normalde aynı sesi verirler.

Fan en son ne zaman temizlendi? Bir şeye takılıyor veya tıkalı kalmış olabilir. Normalde aynı sesi verirler.
1 ay önce termal macun işlemi uyguladığımda fanların en küçük vidalarına kadar söküp güzelce temizlemiştim ikisini de. Bu gidişle kasayı tekrar açacağım sanırım.

1 ay önce termal macun işlemi uyguladığımda fanların en küçük vidalarına kadar söküp güzelce temizlemiştim ikisini de. Bu gidişle kasayı tekrar açacağım sanırım.

Öncesinde bu durum yaşanmıyorsa muhtemelen GPU fanı biraz gevşek kaldı.

Öncesinde bu durum yaşanmıyorsa muhtemelen GPU fanı biraz gevşek kaldı.
Belki de öyledir cidden. Yanlış hatırlamıyorsam 2-3 ay önce yine termal macun işlemi yaparken fanlardan bir tanesinin vidalarını çok sıkmıştım vida yatağı kırılmıştı. Ama hareket edip etmediğini kontrol ettiğimde çok sağlam duruyordu. Şimdi aklıma geldi belki de bu durumdan kaynaklanıyordur. İçini açıp göz gezdireceğim birazdan.

Eski laptopumda da aynı şekilde vida yatağını kırmıştım ve o günden sonra eskisinden sesli çalışıyordu, muhtemelen sorun o yatak kaynaklı. Eğer yatak kasadan ayrıldıysa sağlam bir yapıştırıcı ile yapıştırın.

@JerAA Control Center ve gforce Experience kısmından sessiz modu açmayı dener misiniz?

Buradaki ayarlara elinizden geldiği kadar dokunmamayı tercih edin.

@JerAA Control Center ve gforce Experience kısmından sessiz modu açmayı dener misiniz?

Eki Görüntüle 1944440

Buradaki ayarlara elinizden geldiği kadar dokunmamayı tercih edin.
Control center daki sessiz moda alıyorum fakat bir etkisi yok konuda bahsettiğim gibi. Geforce experience deki sessiz mod whisper mod sanırım. O da bir işe yaramadı. Kasayı açtım fanı kontrol ettim çıkardım tekrar taktım ses devam ediyor anlamsız bir şekilde. Sesin fanın neresinden kaynaklandığını da çözemedim.
Fan sesi bu şekilde. Videoda işlemci fanı minimumda gelen ses gpu fanından geliyor. İlk başta fan %100 devamında %35e kadar düşüyor. En düşük durumda %35 te çalıştığı için ses rahatsız ediyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
aynı sorunu su an aynı modelde aynı versiyonla yasıyorum ve aynı fan a7 12.1 gpu fanı yani ne bu ya ben bir de kendilerine temizletmistim okula goturdum gecen derste kullanamadım sesten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…