Monster Abra A7 v13.1 PUBG performansı düşük kalıyor ve throttling yapıyor

hamitpc342523

Picopat
Daha fazla  
Laptopa PC PUBG kurdum. Fakat oyunda GPU kullanımı %65-%70'ten fazla olmamasına rağmen GPU yaklaşık 86 derecede çalışıyor. Grafik ayarları ve oyun içi görüntüyü ekliyorum konuya.
Ayrıca ekran kartı 86'yı zorlamasın diye FPS 75'te limitli ama limitlemezsem oyun içi 130+ FPS verebiliyor.
Ayrıca genel olarak her şeyde GPU 86 derecede kendini limitliyor nedense, ne yaparsam yapayım asla daha fazla ısınmıyor çok zorlarsam performanstan kısıyor.

Sistem;
RTX 3050 laptop Max performance 4 GB VRAM.
i5-11400H
16 GB Dual channel 3200 MHz RAM.
512 GB SSD.

Sistemin bakımları yaklaşık 2 ay önce yapıldı macun yenileme dahil.

PUBG işlemci odaklı bir oyun ben de size benzer bir sistem kullanıyorum sadece ekstradan 3050 Ti sahibiyim ve aynı kullanım ve sıcaklık değerlerini alıyorum. Harici olarak bir soru sorabilir miyim? Soru sormak yasaktı sanırım.

PUBG işlemci odaklı bir oyun ben de size benzer bir sistem kullanıyorum sadece ekstradan 3050 Ti sahibiyim ve aynı kullanım ve sıcaklık değerlerini alıyorum.

Hocam peki sizde de 86 dereceye sabitliyor mu kart kendini? Ayrıca işlemci ağırlıklı ama işlemci kullanımı %50

Harici olarak bir soru sorabilir miyim? Soru sormak yasaktı sanırım.

Sorabilirsiniz tabii buradan.

İşlemci 92 ve ekran kartı 86 sabit sürekli hep. Sorum ise şu: Kaç FPS alıyorsunuz? FPS düşmesi yiyor musunuz?
Maça ilk girdiğimde bekleme anında çok ağır drop geliyor, 75'e limitli bende fps ama 5-10 seviyelerine düşüyor. Sonra bir daha tekrarlamıyor ama.

Maça ilk girdiğimde bekleme anında çok ağır drop geliyor, 75'e limitli bende FPS ama 5-10 seviyelerine düşüyor. Sonra bir daha tekrarlamıyor ama.

Mesela rakibi gordun ates etmeden hemen 1 salise once donma veya mermi yemeden 1 sanýe once oyun donuyor mu? Acer Nitro degerlim asagida ve Max 70 FPS alıyorum.

Dosya Ekleri

• NitroSense 2.06.2024 23_04_56.png
    286,4 KB · Görüntüleme: 37
Mesela rakibi gordun ates etmeden hemen 1 salise once donma veya mermi yemeden 1 sanýe once oyun donuyor mu? Acer Nitro degerlim asagida ve Max 70 FPS alıyorum.

Yok hocam hiç öyle bir sorun olmadı.
Ayrıca sizde ekstra bir sıkıntı var gibi çünkü ben FPS limitini kaldırdığımda 90-100 FPS alıyorum ve ona rağmen işlemci 80+ görmüyor kolay kolay.

Ayrıca sizde ekstra bir sıkıntı var gibi çünkü ben FPS limitini kaldırdığımda 90-100 FPS alıyorum ve ona rağmen işlemci 80+ görmüyor kolay kolay.
FPS limiti nasıl kapatılıyor?

İşletim sistemi ne kullanıyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…