Monster Abra A7 v13.1 Windows 11 kurulmuyor

Yasarcann

Picopat
Daha fazla  
Windows 11 yükleme safe_os aşamasında boot işlemi sırasında bir hatayla karşılaştı. 0xc1900101-0x20017 kodlu hataları alıyorum. Belli bir miktar verdiğim laptopumda kullanamadığım sürümü 3-5klık sistemimde TPM olmamasına rağmen kullanabiliyorken laptopuma kuramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1633559910545.jpg
    1633559910545.jpg
    82,8 KB · Görüntüleme: 276
Windows 11 yükleme safe_os aşamasında boot işlemi sırasında bir hatayla karşılaştı. 0xc1900101-0x20017 kodlu hataları alıyorum. Belli bir miktar verdiğim laptopumda kullanamadığım sürümü 3-5klık sistemimde TPM olmamasına rağmen kullanabiliyorken laptopuma kuramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Kurulum yapılacak diski tamamen temizledikten sonra mı yükleme yapmaya çalışıyorsunuz yoksa hard disk üzerinde işletim sistemi varken mi ? Şöyle ki sistem varken yükleme yapıyorsanız bunu yükseltme olarak algılayarak hata vermesi mümkün. Önerim cihazın üzerindeki diski temizleyerek kurulum işlemine başlamanız. Eğer ki bu şekilde başlıyorsanız ve sorun çıkıyorsa kurulum yaptığınız cihazı ( USB bellek ) değiştirmeniz tekrarında yine olmuyor ise Monster servisi ile iletişime geçmenizi öneririm.

Ben şöyle bir şey buldum ama; https://answers.microsoft.com/tr-tr...-0x20017/fa6222eb-f110-41fa-889d-bdcdcd6b1a22 işine yarayıp yaramayacağından pek emin değilim. Monster destek hattı telefon numarası ile arayıp bildirin yönlendiresinler ve/ya arkadaşın da dediği gibi site üzerinden bildirimde bulunun.

Cihazı freedos aldı isen kurulmaması normal. Anakarta bağlı lisans doğrulaması yapıyor. Bende de Tulpar T7 v24.1 aynı sorunu veriyor. Biraz daha beklememiz gerekli yada fix li sürüm yükleyeceksin.

Kurulum yapılacak diski tamamen temizledikten sonra mı yükleme yapmaya çalışıyorsunuz yoksa hard disk üzerinde işletim sistemi varken mi? Şöyle ki sistem varken yükleme yapıyorsanız bunu yükseltme olarak algılayarak hata vermesi mümkün. Önerim cihazın üzerindeki diski temizleyerek kurulum işlemine başlamanız. Eğer ki bu şekilde başlıyorsanız ve sorun çıkıyorsa kurulum yaptığınız cihazı ( USB bellek ) değiştirmeniz tekrarında yine olmuyor ise Monster servisi ile iletişime geçmenizi öneririm.

Şu an Windows 10 kullanmaktayım, Insider programından güncelleştirmeyi denedim sonuç yine aynı. Hiçbir şekilde Windows 11'e geçiş yapamadım(ISO vs benzeri yöntemleride denedim).
Cihazı FreeDOS aldı isen kurulmaması normal. Anakarta bağlı lisans doğrulaması yapıyor. Bende de Tulpar T7 v24.1 aynı sorunu veriyor. Biraz daha beklememiz gerekli ya da fixli sürüm yükleyeceksin.

Evet FreeDOS'lu satın aldım fakat Windows 10 kurulumu yaparken böyle bir sorun yaşamama rağmen neden Windows 11'de bunu yaşıyorum?
Ben şöyle bir şey buldum ama; https://answers.microsoft.com/tr-tr...-0x20017/fa6222eb-f110-41fa-889d-bdcdcd6b1a22 işine yarayıp yaramayacağından pek emin değilim. Monster destek hattı telefon numarası ile arayıp bildirin yönlendiresinler ve/ya arkadaşın da dediği gibi site üzerinden bildirimde bulunun.

Şu anda ünideyim eve döndüğümde bu akşam deneyeceğim umarım işe yarar.
@456593 hocam yardımcı olabilir misiniz rica etsem.

Son düzenleme:
Sıfır format atınız. Bu hatanın maalesef çözümü yok. Yükseltme yapıyorsunuz ve Windows'unuz buna uygun değil.

Sıfır format atınız. Bu hatanın maalesef çözümü yok. Yükseltme yapıyorsunuz ve Windows'unuz buna uygun değil.

Şu an üniversitede başka bir şehirde olduğum için sıfırdan format atamıyorum. Kişisel dosyalarımı yedeklemek için HDD mevcut değil laptopumda. Memlekete dönene kadar beklemekten başka seçeneğim yok sanırım, ilgilendiğin için teşekkür ederim.

Şu an Windows 10 kullanmaktayım, Insider programından güncelleştirmeyi denedim sonuç yine aynı. Hiçbir şekilde Windows 11'e geçiş yapamadım(ISO vs benzeri yöntemleride denedim).

Evet FreeDOS'lu satın aldım fakat Windows 10 kurulumu yaparken böyle bir sorun yaşamama rağmen neden Windows 11'de bunu yaşıyorum?

Şu anda ünideyim eve döndüğümde bu akşam deneyeceğim umarım işe yarar.
@456593 hocam yardımcı olabilir misiniz rica etsem.
En sağlıklı kesin ve sorun olup olmadığını anlayabileceğiniz yöntem temiz boş bir diske yapacağınız kurulumdur. Keza sorunun sebebi aslında belli oldu. Önerim şu şekilde olsun, bir süre windows 11 e geçmeyin 2. bilgisayarınız yoksa. Oluşabilecek problemlerden yana zararlı çıkabilirsiniz üniversitede olduğunuz için. Vakti zamanında başıma bu tarz bir durum windows 8 döneminde gelmişti geçmişte. Küçük bir öneriydi. Kolay gelsin başarılar dilerim.

En sağlıklı kesin ve sorun olup olmadığını anlayabileceğiniz yöntem temiz boş bir diske yapacağınız kurulumdur. Keza sorunun sebebi aslında belli oldu. Önerim şu şekilde olsun, bir süre windows 11 e geçmeyin 2. bilgisayarınız yoksa. Oluşabilecek problemlerden yana zararlı çıkabilirsiniz üniversitede olduğunuz için. Vakti zamanında başıma bu tarz bir durum windows 8 döneminde gelmişti geçmişte. Küçük bir öneriydi. Kolay gelsin başarılar dilerim.
Teşekkür ederim.

MS burada anlattım nasıl yapılacağını

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı