Merhaba arkadaşlar. Artık hiçbir şeyi açamayan, çalıştıramayan eski laptopumu değiştirmemin vakti geldi de geçiyor bile. Kendime MAKS 3500 TL bazında bir oyuncu dizüstü bilgisayarı almak istiyorum. Bütçem 3500 TL ve bunu iyi bir şekilde değerlendirmeliyim. En iyi f/p ürünlerini Monster yapıyor fikrimce.
Asıl soruya geçelim; Monster'da iki model arasında takılıp kaldım. Bu modellerden biri Abra A7 V5.3, Diğeri ise Abra A5 V5.3.
İki model arasındaki tek fark ekran kartı ve ekran boyutu. 17.3 inç olanda GTX 950M, 15.6 inç olanda ise GTX 960M var. Oyun FPS değerlerine bakacak olursak bu iki ekran kartı arasında hatrı sayılır bir FPS farkı var. Alacağım bilgisayarın beni en az 3 sene götürmesi lazım ve GTX 950M şimdiki oyunları bile highta 30 FPS'de anca oynatabiliyor ki 3 sene beni idare edeceğinden şüpheliyim. Ancak bir yandan da 17.3 inç in 15.6 inçe göre multimedya farkı var. Benim fikrimce 15.6 inç olan ekran kartı yönünden daha alınası duruyor. Ancak 15.6 inç ekranın çok küçük olacağından ve tatmin edemeyeceğinden korkuyorum. Sizce 15.6 inç bir ekranda multimedya keyfi kötü müdür? Lütfen bilinçli ve bilgili kullanıcılar yorum yaparsa sevinirim.
Fikrimce 15.6 inç olandır, ekran boyutu her ne kadar önemli olsa da oyunu ekran kartıyla oynayacağız ve oyunu oynayamadıktan sonra ekran boyutunun bir önemi kalmıyor zaten. Ancak yine de sizin de görüşlerinizi almak isterim sevgili dostlar. Sizce ekran boyutu mu ekran kartı mı? 15.6 inç ekranda oyun oynamak, video izlemek, internette serf yapmak çok mu zordur? Cevaplarsanız sevinirim,
iyi forumlar
Arasında kaldığım iki model:
• Monster Abra A7 V5.3 17.3 inç (3199 TL)
• Monster Abra A5 V5.3 15.6 inç (3499 TL)