Merhabalar, bundan 3 hafta önce monster'ın abra a7 v6.3 modelini aldım. Cihazla birlikle 120 gb samsung850evo m2sata ssd alacaktım fakat dışarıdan alırsam daha uyguna geleceğini gördüm ve bende vatan'dan sipariş verdim. Cihazı aldım kurdum windows 8.1 yükledim, kampüsümdeki bilgi işlem merkezinden okulumun lisansını yaptırdım ve daha sonra windows 10 a yükselttim. Ardından bilgisayara birkaç oyun yükledim denemek için. Biraz takılmalar yapıyordu. bilgisayar ile gelen driverların biraz eski olabileceğini düşündüm ve güncelleştirdim. Ardından biraz düzeldi, fakat başka sorunlar başladı. Bilgisayar durup dururken, hafif oyunlarda bile birden görüntü ve ses takılması yaşayıp hiç bir tepki vermemeye başladı. bu durum önce 1- 2 kere oldu, aldırmadım, çok ciddiye almadım. Ama zaman geçtikçe iyice artmaya başladı. geçen hafta 1 saat içinde 3-4 kere olunca bıraktım olduğu gibi bilgisayarı bir süre hiç kullanmadım. Servisi arayamamın sebebi vakit bulamamamdı. Gece bilgisayarı açabiliyordum ve o saatte çalışmadıkları için arayamıyordum. Gün içimde ise aklıma gelmiyordu. Dün ilk kez aradım anlattım durumu. Bana windowsu uefi ile kurup kurmadığımı sordu. Bilmediğimi söyledim. Uefi ile kurmamı ve tekrar aramamı söylediler. Ve ekran kartımın driverını da eski bir versiyona düşürmemi eklediler. Uefi nedir bilmiyordum. Dün sitenizde videolarını izleyip o şekilde yükledim. Driverı da eski bir sürüme çektim. Ardından bilgisayarı kapatıp uyudum. Yaklaşık 15-20 dk önce açtım ve denemek için hearthstone oyununu açtım. 10 dakika sonra aynı şekilde önce ses, sonra görüntü takıldı ve hiçbirşey yapmamaya başladı. Servisi arıyorum 20 dakikadır fakat açmıyorlar. Bilgisayarın özelliklerini detaylı bilmiyorum fakat modeli belli olduğu için siz ulaşabilirsiniz diye düşündüm. Ne sorunu var bilmiyorum falat yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum