Monster Abra A7'nin GPU çipi çalındı!

yemresndk

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Öncelikle her şey yaklaşık 6 yıl önce almış olduğum Monster Abra A7; i7 4.nesil, GTX 860M ekran kartı içeren bilgisayarımı satmam ile başladı.

Sattıktan 3-4 saat sonra sattığım kişi beni arayarak bilgisayarın açılmadığını söyledi (6 yıldır problemsiz bilgisayarda satar satmaz problem çıkmış). İstersen bilgisayarcıya göstereyim, tamir ettireyim, tamir parasını bölüşelim dedi. Ben de kabul etmedim, kendi güvendiğim yaklaşık 15 senedir gittiğim bilgisayarcıda buluşmayı teklif ettim ve ertesi gün orada buluştuk. Fakat sattığım kişi buluşmaya gelmeden bilgisayarcıya götürmüş ve fiyat öğrenmiş, kısa devre arızası varmış.

Kendi bilgisayarcım da kısa devre arızasını onayladı. Tamir süresinin yoğunluktan 3 haftayı bulabileceğini öğrenince sattığım kişi bilgisayarı iade etmek istedi, ben de kabul ettim. Yaklaşık bir ay sonra bilgisayar tamir olmuş (500 TL masraf) olarak geldi. Açılmasında herhangi bir problem yoktu, fakat ekran kartı görülmüyordu.

Bilgisayarcımı aradım, problemi belirttim. Kendisi beraber çalıştığı bir servise vermiş ve o servis ekran kartında problem olsaymış söylermiş kendisine. Ben de bunun üstüne güvenim sarsılınca Monster servise (keşke baştan Monster'a gitseydim dedim) gönderdim.

Monster ise bilgisayara müdahalede bulunulduğunu, ekran kartı komponentlerinin anakarttan ayrıldığı için ve ellerinde anakart stoğu bulunmadığı için işlem yapamayacaklarını söylediler.

Tekrar kendi bilgisayarcıma döndüm ve buna müdahalede bulunulmuş dediğim halde ısrarla kabul etmedi. Ben de servisini ara ve sor dedim. Servisi ile yanımda görüştü ve müdahalede bulunduklarını söyledi. Baştan beri servisçisini savunan bilgisayarcı da hiçbir şey diyemedi. Sonuç olarak kısa devre arızası için giden bilgisayarımın ekran kartı çipi arızalıymış, o yüzden fotoğrafta gördüğünüz gibi bir bant yapıştırıp ekran kartını pasif duruma getirmişler.

Bana hiçbir şey demeden bu şekilde müdahalede bulunmuşsunuz dedimse de bir şey demediler. Sen bize kapalı bilgisayar getirdin demek ile yetindiler. İstersem çip değişimi yapabilirlermiş.

Lütfen bu durumda ne yapabilirim, elimden ne gelir, yardımcı olur musunuz? Elde yazılı bir şey olmayınca da bir şey yapamıyorum. Fotoğrafta kırmızı ile işaretlediğim ismini bilmediğim 2 parçanın altına siyah bant yapıştırılmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…