Monster "ACPI sorun algılandı" hatası

ensubs

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, Monster laptopum bir süredir aşırı mavi ekran veriyor müşteri hizmeti uzaktan bağlandı ve sorun bulamadı fakat CCleaner CC acpıdriver sorun var diyor. Bu neyin driveri ve nasıl güncelleyebilirim? Bunu sorun kaynağı nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Marka monster ama model ne, ne süredir kullanıyorsun, ne zaman başladı.... gibi deli deli soruların cevapları olmadan müşteri hizmetlerinin de olayı uzaktan bağlanıp salla pati yapmasına bir açıklama getiremeyiz. Çoğunlukla "Advanced Configuration and Power Management Interface" BIOS'un düzgün olmayan bir kod satırından ortaya çıkabilir bu, marka modeline göre güncelleme veya düşürme ile çözülme ihtimali var kendi insiyatifini alacaksan. Ya da monsterin sitesinden gerekli anakart sürücüleri indirip bakacaksın, belki güncellemişsindir dikkat etmeden (otomatik güncellemede kullanıyor insanlar her şeyi son 10 yıldır) ve bu sürücüyü düşük versiyona alacaksın ya da format atarsan da bir güncelleme sonrası bu mavi ekranlar başlıyorsa, o güncellemeyi bulup bunu monster'a bildirip kendi sisteminden sileceksin gibi gibi.

Monster t6 v1.2 rtx 4080, i9 14900hx format da attık, sürücüleri de silip güncelledik hala aynı hata, 3 ay oldu alalı 1 ay sonra başladı sorun blender kullanıyorum program kapatıyor lolü kapatıyor renderda mavi ekran veriyor, monster müşteri hizmetleri bütün donanımsal kontrolleri yaptı donanım sorunu da bulamadı yazılım da, sorun hala devam ediyor. Çözemezsem işlerim bittikten sonra servise yollayacağım. minidump dosyası : minidumpt6.rar

• 010125-12968-01 - ntoskrnl.exe+468b93 (ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY)
  • 010125-13328-01 - ntoskrnl.exe+26860f (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL)
  • 010125-17578-01 - ntoskrnl.exe+468b93 (ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY)
  • 010125-18437-01 - dxgmms2.sys
Dumplara göre bu ikisinde aynı hata, aynı yerde yaşanmış. Hangi programlar sırasında olduğuna dair bir fikrin var mı? Bu bir Memtest86 testi yapsan iyi olabilir dedirtti bana - her ne kadar müşteri hizmetleri uzaktan bağlanıp "donanımsal" bir şeyler yaptığını söylese de bunu yapamaz mesela.

dxgmm2.sys genelde DDU ile sil kur çözümüne sahip olduğu inanılsa da, süpriz şekilde chipset açısından sorun yaratmış olabiliyor ve çok güvenilir bulmadığım CCleaner'da ACPI Sürücüsü demişti.

Senin 3 aylık sisteminin son 2 ayında bu sorunlarla uğraşıyor olman hayra alamet değil ama... yazdıkların arasında şunu görmedim, "güncelledim" diyorsun ancak güncelleme öncesi çalışan şey güncelleme sonrası çalışmıyor ve format attığında sistemde orjinal gelen sürücüler yerine yenilerini kurmuş durumdasın - bu yüzden atlıyorsun bir şeyleri muhtemelen. Yani ilk gelen sürücülerden sonra hangi sürücüler veya neler güncellendi de bu başladı? Acaba BIOS güncellemesi mi yapman gerekli mesela?

Tümüyle benzer bir konu üzerinden gelişen hikaye için şu konuyu okuyup Memtest sonrası diğer işlemlerden yapabildiklerini yap.

Not: Problem işlemcinin i9 14900HX olması değil, Vmin Shift konusundan etkilenmemiş seri.

Şöyle anlatayım ben blender da 3d renderlar alıyorum ve sürekli render sırasında veya daha programı açarken mavi ekran veriyordu veya çöküyodu program, üstelik bu bilgisayarı almadan önce 2 monsterla çalışıyordum ve 1050 ti, 3050 ti ile program hiçbir zaman böyle hata vermedi hatta render görseli açarken daha hızlı açıyordu, servise yollamadan memtest de yaptık benchmarktan ekran kartını da test ettik ama hiçbir hata yoktu, pcyi servise yolladığım için sonuç atamıyorum ama bilgisayar lol girerken bile istemciden atıyordu. Zaten kafa karıştıran hiçbir hata görünmediği halde bunları yapması. Umarım sorunu halleder ve en kısa sürede dönüş yaparlar.

Anakartta sorun var gibi, ek olarak birde memtest 86 ile bellek testi yapıp sonuçları atar mısın ?
Memtest sonucu atamıyorum servise yolladım sorunu bulamadık sorunun ne olduğunu bulunca tekrar buraya yazacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…