Monster almaya değer mi?

Sıcaklık hava çıkışlarına, fanlara ve macun göre değişiyor. En çok tabi çıkış kanallarının sayısı belirliyor. Acer Nitro 16, Lenovo Loq, bazı MSI veya Asus kasaları 4 hava çıkışlı oluyor ve sıcaklıkları 75-78 derece filan oluyor.
Acer Nitro 16'da hemde sıvı metal olduğu için çok daha serin oluyordu.

2 hava çıkışlı laptop çok tercih etmeyin. Nasıl anlarım diyorsanız da İnternetten anakart görselleri ile rahat anlaşılıyor.

LOQ 2024 kasada 2 hava çıkışı var 80 derecenin üzerine pek çıkmıyor açıkçası.

LOQ 2024 kasada 2 hava çıkışı var 80 derecenin üzerine pek çıkmıyor açıkçası.
İstisnalarda var o şekilde ama genel olarak 2 hava çıkışlı laptoplar sıcaklık olarak yüksekler. Tabi Intel işlemcili olanlar daha serin çalışıyor genel olarak. Isınma sorunları daha çok AMD tarafında görünüyor. Victus'lar en iyi örnek.

LOQ 2023 kasası gibi 4 çıkışlı olsaydı çok daha serin olabilirdi.

Hocam bunun iç tasarımını kötü yapmışlar, kapağını falan açması zor diyorlar. Foto yukleyebilsem benimkini aticam da daha derli toplu yapmışlar.

Sanırım mecburen yan çıkışları elemek zorunda kaldılar. Yanda olmamasının iyi yanları da var ordan direkt elime vs hava gelmemesi bence iyi bir özellik.

Kötü yanı olarak tek çıkış olduğu için tozla birikmesinde daha belirgin hissederim diye düşünüyorum.

Bir de ben ses olmasın diye sessiz kipte kullanıyorum 70 dereceyi geçmiyor, fan sesi yok gibi zaten bir de böylece drain olayı da olmuyor.

Son düzenleme:
70 dereceyi bile (Yükte) geçmiyorsa cidden rahat bir deneyim sunuyordur. Kasa farkı zaten bende araştırınca bariz gördüm. Umarım sonraki tasarımda daha iyi yaparlar, siz rahatsız olsanız bile 4 fanlı çıkış çok iyi bir hava akışı sağlıyor.
Güle güle kullanın sizde.

Foto yükleyemedim hocam şöyle gösterirsem daha iyi olur VRAMden anlayabilirsiniz yükseltmediğim ayar kalmadı. Rise of the Tomb Raider. Performans moduna alınca 70 derecelerde oldu ancak fena bir fan sesi oldu doğal olarak.

Bu şekilde CS2de de 60 derecelerde oynuyorum.

Bence işlemcinin de bunda büyük rolü var çünkü bu modelin Ryzen olan versiyonunu kullanan birine bu ayarı söylediğimde bende 80derecelerde çalışıyor demişti.

İnan şu ayarda fan sesini duymak özellikle oyun sesi açıkken çok zor cs2de ilk açtığımda fan kapandı sanmıştım.

Bu da CONTROL oyununda performans modunda ( Ultra Grafik RT onDLSS off) Whats-App-G-rsel-2024-11-08-saat-12-56-54-995f960d hosted at ImgBB

Son düzenleme:
Intel'in fark yarattığını biliyordum ama sizde işlemcide neredeyse hiç çalışmıyor voltaj olarak. 20W ile ısınmaması çok doğal doğrusu ama nasıl başardınız bilemiyorum.
Ekran kartıda gayet ideal doğrusu ama sistem komple serin oluncada düşüyor oda.

Hocam hiçbir ayarlama yapmadım, control işlemciye hiç yük bindirmiyor performans moduna alınca tüm gücü ekran kartına verip işlemcinin yükü düşüyor.

Tomb raider de ise sessiz kipe alınca 20-30w arasına alıp ekran kartını 50wattlara sabitliyor.

50wattlarda ise 80 derecelerde çalışıyor fan sesli çalışıyor tabii, yine de 80 dereceye rağmen tam güçte çalıştığını düşünmüyorum fanların.

Hocam genede bu işlemciler mobil olsada çok fazla güce sahipler. Dediğiniz gibi gerçekten güç verdiğinde 80 derece oluyorsa çok olağan doğrusu ama 20-30w laptop içinde düşük değerler genede.

Hocam gene de bu işlemciler mobil olsa da çok fazla güce sahipler. Dediğiniz gibi gerçekten güç verdiğinde 80 derece oluyorsa çok olağan doğrusu ama 20-30W laptop içinde düşük değerler gene de.

İş görüyor bu seviyelerde yine de Cyberpunk gibi yeni nesil oyunlarda deneyemedim ancak denedigim The Witcher 3, CS2, Valorant ve Tomb Raider de tam güçte 85leri gördü ancak genelde 80lerdeydi.

Bu arada golgelendirmeleri yüklerken işlemci 70-80 wattlari görmüştü, yine 90 dereceyi geçtiğini görmedim.

Neyse uzatmayayım 4 fanlı olursa çok simarmasinlar diye Lenovo böyle uygun görmüş herhalde haha.

Hocam genede bu işlemciler mobil olsada çok fazla güce sahipler. Dediğiniz gibi gerçekten güç verdiğinde 80 derece oluyorsa çok olağan doğrusu ama 20-30w laptop içinde düşük değerler genede.
Bu da the witcher 3, 31wattlarda da bu şekilde.
IMG-20241025-WA0000-2 hosted at ImgBB

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…