Monster bilgisayar mavi ekran verip BIOS ekranına atıyor

AshBlood

Femtopat
Daha fazla  
Monster laptop bilgisayarım son 1 haftada günde 1-2 defa mavi ekran verip BIOS ekranına atıyor. 3-4 kere çıkıyorum yine atıyor ama elinde sonunda Windows ekranına geliyorum. Çözümünü bilen arkadaşlar varsa yanıtlarlarsa çok sevinirim.

Havalar sıcak malum ısı nedeni olabilir veya yeni bir Windows format en iyisi sen CMD'ye gir yönetici olarak aç sfc/scannow yaz entere bas sistemi tarasın bozuk dosya varsa düzeltir. Bozuk dosya oyunda da olabilir veya sen virüs taramada yap ayrıca bilgiisayar bileşenlerinde en kötü ihtimal sancılı bir bileşen oluşmuş olabilir olmadı yeni bir format atmalısın laptoplar çok ısınır malum sıcaklık değerlerini not al bir yere. Mavi ekran vermesinin birçok sebebi olabilir anlayacağın.

@AshBlood SSD ile HHD'yi birbirine karıştırmayın. SSD'ler HDD'ler gibi mekanik değildir. Darbelerden etkilenmezler. Ani kapanmalardan ya da elektrik kesintilerinden etkilenirler. Veya ömrü dolmuş olabilir.

SSD marka/model nedir?

Samsung mzvLB512HBJQ-00000
Hocam bende sıcaklıktan dolayı oluyor bir fan almayı düşünüyorum ama ömrünüde doldurmuş olabilir 5 yılı aştı bir de 2 hafta önce evimde sürekli elektrik gidip geliyorduda laptop oldugundan dolayı sorun yaratacagını düşünmüyorum sadece şarj aleti takılıydı.

Hocam, dediğiniz kodu yaptım. Birkaç dosya buldu, düzeltti. Düzelip düzelmedi bilmiyorum, hayırlısı. Sıcaklıktan dolayı olabilir, ben de ondan şüpheleniyorum. Bir fan almayı düşünüyorum laptopun altına.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…