Herkese selamlar,
Bundan 8 ay önce Monster laptop aldım. Intel i5 9. nesil - GTX 1650 ekran kartı var. Ekstradan Rampage soğutucu da kullanıyorum. Sistemde oyun oynarken hep MSI sıcaklık programı ile derece ve FPS değerlerine bakarım. Apex Legends'ı kurduğum zaman ise 55-65 dereceleri arasında geliyordu, Full ayarlara yakın oynuyorum. Fakat geçen günlerde baktım 100 derecelerde geziyor. Sonra iş yerine getirdim PC'yi, orada da aynı. Hemen The Witcher 3'u açtım, onun da sıcaklık değerlerini biliyorum, o da 70 derecelerdeydi normalde. Gene aynı derecelerde geziyor, bir değişiklik yok.
PC boştayken ya da işlem yaparken normal stabil derecelerinde. Bende bunun yazılımsal bir sıkıntıdan olduğunu düşünmeye başladım. Ama gene de macun ve iç temizliğini yaptırdım. Her ne kadar macundan vs olmadığını bilsem de bir ümit gene girdim oyuna ve gene aynı manzara, derece 100'lerde!
Ardından bugün girdim oyuna. Bir ara 55 dereceydi. Sonra restart attım makineye, gene 100'lerde... Grafik ayarlarını düşürdüm, gene aynı. Ben donanımsal olmadığını deneyimlerime göre düşünüyorum, sadece Apex'te oluyor bu olay ve ne yaparsam 100'lerde. Genel bir sıkıntı olsa Witcher 3'te de aynı şekilde artardı... Ya da PC boştayken... Ya da başka projelerle uğraşırken aynısını yapardı.
Şimdi soruyorum arkadaşlar sizlere, bunun sebebi ne olabilir? Neler yapmam gerekiyor? Yazık günah, cihaza acıdım. 100 derece nedir yahu!
Herkese kolaylıklar diliyorum.