Monster Laptop panelinde ölü piksel ve ışık süzmesi var

Eclipsa_25

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T7 V20.8
INTEL i7-12700H
NVIDIA RTX 4060 MAX-P 140Watt
32GB DDR4 3200MHZ
1TB MLD M500 ULTRA NVME
512GB SOLIDGM NVME
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
Bilgisayarım Monster Tulpar T7 V20.8 ve 2024 Haziran'da satın aldım. O zamandan bu zamana kadar beni asla üzmedi performans ve kalite açısından. Az önce bilgisayarı kapatırken öylesine bir panele yakından bakayım derken sağ üst ve sağ alt taraflarda ciddi ölü pikseller olduğunu fark ettim. Laptopun garantisi 2026 Haziran gibi dolacak. Hatayda ikamet ediyorum ve bunun için cihazı İstanbul'a teknik servise kargolamam gerekecek. Sizce gönderip uğraştırmaya değer mi? 1 ay kadar önce açıp MX6 sürdüm ama gönderip tekrardan bakım + termal padleri değiştirtmekte fena fikir olmaz gibi duruyor. Sizin düşünce ve görüşlerinizi almak isterim. Ayrıca Monster'in teknik servis hizmet kalitesini bilmiyorum bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi?

Sizi rahatsız etmiyorsa gerek yok bence çünkü götürüp verdiğimde ölü piksel dolu ve gittikçe daha çok ölen bir panel takmışlardı. Kontrol de etmemişlerdi. Bir daha götürmem gerekmişti. Çok mağdur olmuştum. Yolum düşmesin diye temizletmiyorum bile, artık onlara güvenim yok.

Biraz araştırdım ve sonucunda bunların ölü piksel değil de daha çok "panelin mat yüzeyiyle ışığın etkileşimi ya da arka aydınlatmadan gelen difüzör yansımaları gibi duruyor. Özellikle karanlık ortamda, düşük ISO ayarında çekilen fotoğraflarda bu “pırıl pırıl” efekt daha belirgin çıkar." şeklinde bir sonuca ulaştım. Açıkçası beni rahatsız etmiyor çünkü sadece siyah ekran da belli oluyor. Ayrıca Monster'in servislerinin kötü hizmet sunmuş olduklarını duymak üzücü ve şaşırtıcı. Dış imajlarına bu kadar değer veren bir şirket sonuçta.

Bu arada yüklediğim diğer görsel gözükmemiş sanırım. Şurdaki parıltılardan bahsediyordum.

Dosya Ekleri

• 20251106_014454.jpg
    77,2 KB · Görüntüleme: 23

Hocam bende Monster marka laptop kullanıyorum. Ürünü ömür boyu bakım, belirli süre garanti ve ölü piksel durumunda iade garantisine güvenerek aldım. Eğer cihaz sizi rahatsız ediyorsa iade edin yada yenisiyle değiştirin.

Monster'den ben açıkçası kullandığım cihaz kadarıyla söyleyebileceğim şey memnun olduğumdur açıkçası. Ölü piksel durumu ilk 30 gün geçerli. Sitelerinde öyle yazıyor. Bu sene güzellik yapmışlar yazın laptop alanlara 2+2 garanti vermişler. Yoksa standart 2 yıl garantili. Ha ömür boyu bakım garantisi evet var. Ben termal bakımı hallettim kendimce ama MX6 bile benim canavara yeterli değil gibi duruyor. PTM7950 koysam canavar olacak ama bakalım. Servis noktaları hep ülkenin solunda olduğu için bana çok uzak kalıyor ve açıkçası kargo şirketlerine güvenmiyorum sağlam gidip dönmezse laptop diye servise gönderemiyorum. Onun dışında bu ekran sorunu rahatsız edici bir durumda da değil.

Yorumlar iyi, en kötü bir şey olursa şikayet edersiniz. Zaten bunun gibi servisler yapıp üstüne piyasadan daha ucuza satıyorlar; öğrenci dostu fakir dostu. Birkaç sıkıntısı var tabii ki. Mesela ben CS2 oynarken 50 FPS falan alıyorum, şarja takınca 200-250 FPS oluyor. Ama çok fazla fanı olduğu için laptop bağırıyor, kasası plastik olduğu için de hızlı ısınabiliyor.

Monster'dan HP'ye geçtiğimde asla böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.

Oyuncu laptoplarında zaten external Power her zaman gerekli batarya teknolojisi hala çok ilerlemiş değil. Batarya ile oyun oynamak mantıklı değil çünkü buna göre sistemi optimize etseler belki ilk birkaç ay güzel performans verir oyunlarda ama sonra genel anlamda batarya sağlığı ciddi düşüş yaşar. Ayrıca Tulpar serisinde ısınma sorunu yok diye biliyorum. Kendi kullandığım laptop Tulpar serisinden ve ciddi anlamda soğutması başarılı. Fan sesi de diğer Monster'lerde ki gibi rahatsız edici değil. Monster'in Abra serisi laptopları daha düşük kalitede üretiliyor sanırım. Olayın üretici firmayla çok alakası var tabii ki. Mesela Tulpar Tongfang da üretiliyor. Abra'lar da Clevo'da. Ama sanırım Monster yeni Abra'ları da Tongfang da ürettiriyor artık.

Monster'dan HP'ye geçtiğimde asla böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.

HP Victus'ların ekran kartlarında Max 75watt olduğunu biliyorsun değil mi? Monster ise 140 watt sunuyor.

Hplerin 75 watt olduğunu kim söylüyor hocam şirinler mi kullanırken ekran kartı wattına baktım defalarca 140 watt 4060 ekran kartı kullanıyordum ve geçenlerde kız arkadaşıma da HP Victus aldık 4050 ekran kartı 75 watt olması lazım o da kartlar arası watt değeri çok değişiyor.

Araştırabilirsiniz söylediklerimi 4050 ortalama olarak 75 4060 ortalama olarak 120-150 arasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…