Yine ürün modeli yerine marka konuşularak fazla ısınıyor v.s bunları bırakın artık. Benim laptop niye o kadar ısınmıyor? Monster'i övmüyorum şuan kullandığı laptopda bir sürü çöp özellik var ama en ağır oyunu açtığımda niye 75-85 arası ısı? Şu algıdan kurtulun artık geçen bir ide Asus laptop ısınıyo diye konu açtı o zaman tüm Asus laptoplar ısınıyor. Monster'i Casper ile karıştırmayın.
@Kötü Baba Adnan a5 olanlar a7 lerden her zaman fazla ısınır sebebi daha küçük, parçaların birbirine daha yakın olması ve soğutma yoluna alan kalmamasıdır. Lakin 99 derece tüm bunlara rağmen fazla. Laptopta istediğin kadar yazılımsal ve donanımsal olarak işlem yap ızgaraların önü açık değilse yüksek sıcaklıktan kurtulamazsın.
Eğer soğutucu kullanmıyorsan laptopun arka yarısına denk gelecek şekilde kitap koyarak yerdne yükseltmelisin. Yani ekran sana doğru eğimli olcak ekranı biraz daha yukarı kaldırarak çözeceksin. Soğutucu varsa da laptopun arka kısmı duvarın dibinde olmayacak. Aslında kasa ile aynı mantık çok duvar dibine koyarsan sıcak hava uzaklaşamaz biraz azalmış şekilde döner bilgisayarı geri vurur. Sana şimdi çizdiğim resmi atıyorum daha iyi anla diye ;
Termal macun yenileyip fanları ve ızgaraların tozunu al bakımını yap. Bunu kendin yapma gönder servis ücretsiz yapıyor. Geri geldikten sonra dediğim şekilde konumlandır gerekli fan ayarlarını da CC'den yap ısıyı kontrol altına aldığını göreceksin. Abra A5 olduğu için yine 85-90 arası seyredebilir ama 90'ı geçmez.
Çoğu herkes aynı şeylerden bahsetmiş. Monster laptoplarda buna benzer bilgisayarın farklı modları olabiliyor. Sen de oyun modunda yada yüksek performans veren bir modda oynuyorsan CS'yi işlemcine aşırı voltaj gittiğinden de ısınıyor olabilir.
Sana tavsiyem bir denemen yüksek performans modunda değil de dengeli mod gibi bir seçenek altında bir sıcaklık değerlerini kontrol edip sorunun çözülüp çözülmediğine bak. Abra modellerinde Monster kontrol merkezi olması lazım ordan birazcık kurcala 98 dereceler hiç normal değerler değil.