Monster MS16 F31 GT 670MX Ekran Kartı Sorunu

darksider

Hectopat
Monster marka MS16 F31 modelinde, MSI GT60 kasa olan laptopa sahibim. İ7 3630QM işlemcili ve 1.5 GB GTX 670MX ekran kartı var. 1 hafta önce MSI Afterburner programıyla laptopumu overclock yapmaya çalıştım fakat MSI Afterburner programının yardımcı programı Riva Turner ile takip ettiğim kadarıyla, GPU RAM hızını yükseltebilmeme rağmen GPU saat hızını hiçbir şekilde yükseltemiyordum.
GPU saat hızını düşürmeme izin veriyordu, bende saat hızını düşürüp yavaş yavaş yükseltirim dedim ve saat hızını düşürdüm. Ardından RAM hızını da standart hızın altına düşürünce bilgisayar mavi ekran verdi, ardından Aygıt Yöneticisi'nde GT 670MX ekran kartımın üzerinde ünlem işareti çıktı ve bundan sonra ekran kartı sürücüsünü de yükleyemedim. Kısacası ekran kartım çöktü. Overclock ederken değil hızlarını düşürürken bunlar oldu. Monster servisine götürdüm ve bugün arayıp ekran kartının bozulduğunu eski bir model olduğu için ellerinde ekran kartı bulunmadığını, yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. ( Ekran kartı sökülüp çıkarılabilen bir model )
Bilgisayarımın bakımlarını yeni yaptırmıştım ve ekran kartımın sıcaklığı ne kadar zorlasam da 68 derecenin üstüne çıkmıyordu. Kısacası ben ekran kartımın yandığına inanmıyorum. Bence ekran kartının vBIOS'u çöktü ama emin değilim başka ne türlü bir sorunu olmuş olabilir? Bunun ekran kartı BIOS'unu nereden nasıl temin edebilirim? Monster'da bu bilgisayarın eski model olduğu için yazılım desteklerinin bulunmadığını söylediler. Yarın bilgisayarı servisten alacağım, yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde ilk aklıma gelen oydu ama fayda etmedi. Hatta üstüne format ta attım yine aynı.
Ekran kartımın saat hızları değiştiği için nvidia driverı ekran kartımı tanıyamıyor diye tahmin ediyorum. Belkide ekran kartım çöp oldu ben kabullenemiyorum

Overclock yaparsin yanar anlarimda. Frekans dusurunce boyle bir sey gormek cok korkunc. Aklim da bulunsun eski modellere boyle bir sey yapmayayim.

Saçma bir öneri olacak ama MSİ Afterburner indirip eski frekanslara tekrar çekerseniz belki olur

Saçma bir öneri olacak ama MSİ Afterburner indirip eski frekanslara tekrar çekerseniz belki olur
Msi afterburner da artık sadece onboard ekran kartı görünüyor. Gpu z programında gtx 670mx görebiliyorum fakat gpu, cpu hızı falan oralar boş

Bugün servisten bilgisayarı teslim aldım. Verdikleri raporda şunlar yazıyor: cihazın ekran kartı arızalı değişmesi gerekiyor kod 43 veriyor. Ama bilgisayarım çalışıyor. Şaka gibi gerçekten. Az önce benchmark yaptım hiçbir sorunu yok[emoji3] sanırım yeni bir vbios yüklemişler çünkü ekran kartı saat hızım 601 mhz di 615 olmuş

Düzeldi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…