Çözüldü Monster Notebook bataryası şarj olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Dün oyuna girecekken menüde takılmalar oldu. Pil durumuna baktım şarj olmuyor. Şarj aletini çıkarınca pat kapandı. Araştırmalarım sonucunda bataryadan kaynaklandığı kanaatine vardım. Şu an şarjda iken bakabiliyorum ama merak ettiğim neden oyunda ciddi performans kaybı ( oynanmıyor desem yeridir ) yaşıyorum? Şarjda iken sıkıntı olmaması gerekmez mi? Bir çözümü var mı? ( T7 v20.4 )

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle çok geçmiş olsun. Sorunumu ürünü garantiye yollayarak çözdüm. Tahmin ettiğim gibi sorun pilmiş. Buna ek olarak ana kartı da değiştirdiklerini belirttiler. Pek farkını anlayamadım ama neyse.

Anladığım kadarıyla servise yollayamıyorsunuz eski bir model olduğu için. Ne yazık ki bende bilmiyorum bakan yer var mı. Benim anladığım , bilgisayarımın ( hepsinde böyle mi bilmiyorum. ) ana kartının sistemi pil olmadan çalışmayacak şekilde tasarlanmış. Çok garip böyle bir şey yapmaları ama durum böyle.
Tek çare alt kapağı açıp, batarya soketini çıkarıp takmak. Bunun dışında başka bir müdahale edemezsiniz siz. Anca serviste batarya değişimi olur sorun düzelmez ise.

Tek çare alt kapağı açıp, batarya soketini çıkarıp takmak. Bunun dışında başka bir müdahale edemezsiniz siz. Anca serviste batarya değişimi olur sorun düzelmez ise.
Yaptım da öğrenmek istediğim şarjda iken niye oyun oynayamıyorum? Adaptör 180 W yani donanım max gücünü karşılıyor.

Pili çıkarın, birde öyle oyuna girmeyi deneyin.
Deneyeyim. Sonuçları yazarım.

Maalesef olmadı. Normalde bildiğim kadarıyla batarya arıza yapsa bile şarj ile aynı şekilde kullanılmaya devam etmesi lazım ama iç mekanizması farklı benim bilgisayarda galiba. @Quantum9

Son düzenleme:
Hocam normalde batarya çıkarılınca tam performans ile devam etmeli. Güç seçeneklerini vs kontrol ettiniz mi yüksek performansta olması gerekiyor. Veya adaptör mü beslemiyor acaba tam olarak?

Hocam normalde batarya çıkarılınca tam performans ile devam etmeli. Güç seçeneklerini vs kontrol ettiniz mi yüksek performansta olması gerekiyor. Veya adaptör mü beslemiyor acaba tam olarak?
Güç seçeneklerinde sadece dengeli var ve detaylarına indiğimde performansla ilgili bir şey yok. Besleyemiyor değil hiç açmıyor. İç mekanizmasından sanırım.

Güç seçeneklerinde sadece dengeli var ve detaylarına indiğimde performansla ilgili bir şey yok. Besleyemiyor değil hiç açmıyor. İç mekanizmasından sanırım.

Yüksek performans olmaması çok garip bir durum. NVIDIA Denetim Masası'ndan ayarları yüksek performansa çekin. Ayrıca işlemci oyunda kaç GHz hızda çalışıyor oyunlarda? Anladığım kadarıyla donanımsal veya çok saçma bir yazılımsal hataya düşmüş gibi duruyor.

Batarya şişmiş olabilir garantiye yollarsan değişirler.
Kontrol ettim normal gözüküyor.
Afterburner la bakmıştım da W değerleri Top 45 gibi bir şeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…