Merhabalar.
Aynı problemden ben de muzdaribim. Herhangi bir gelişme oldu mu? Kendi problemim için bir konu açmayı düşnüyorum ama sizinle de paylaşayım:
2 hafta önce 5-6 senelik Abra A5 laptopumun pili çalışzmaz oldu. En başından beri de şöyle bir sorun mevcut: eğer laptopu şarj takılıyken başlatırsam pildeymiş gibi performans alıyorum. Bu sorunu çözmek için kabloyu çıkarıp takıyordum fakat pil olmadığı için kapanıyor artık :/
Sorunu çözsünler diye Monster servise gönderdim fakat görmezden geldiler. Eski bir model olduğu içni ellerinde uygun pil yokmuş ama zaten pil yenilensin istemiyorum, şarjda kullanıyorum sürerkli. Pil sorunlarına da bakan başka bir yer de bulamadım henüz İstanbul'da, araştırmaya devam ediyorum.
UserB3nchmark üzerinden diğer GTX960M kartlar ile performans karşılaştırması yaptım
burada ve görebileceğiniz üzere diğer kartlar arasında 0% diliminde yani en kötüsü. Benchmark sırasında GPU üzerinde yaptığım bazı ölçümler:
- 100% kullanım
- Clock 1200MHz
- Sıcaklık 70°C
- Güç tüketimi 15Watt (HWiNFOdaki "GPU Core (NVVDD) Output Power") (AfterBurner ile baktığımda güç tüketimi sabit 0W)
Eğer bu kartın çektiği toplam güç ise çok az, internette gördüğüm ölçümlere kıyasla. Diğer ölçümler ise normal görünüyor.
Windows güç planı ve Nvidia denetim masasında performans odaklı ayarlamaya çalıştım ayarları (öncesinde zaten performans aldığım için değiştirmeme gerek olmaması lazım aslında ama yine de). Yazılımsal bir sıkıntıdan kaynaklabilir diye Windows Reset de yaptım.
Sanki anlayan birine götürsem tek hamlede çözülecek tarzda bir problem olduğuna inanıyorum ama internette aynı probleme rastladığım ilk yer burası oldu.