Monster Notebook iç ekran kırılması

Ergün İnce

Hectopat
Merhaba dün laptopu çantama düzgün bir sekilde kafeye kadar götürdüm kullandım bir sorun yoktu ve eve geri getirdim laptopu açtığımda böyle bir ekranla karşılastım fotoğrafta da gördügünüz gibi herhangi bir darbe, düşme, vurma hiçbir şey olmamasına rağmen nasıl olabilir anlamadım. Anladığın kadarıyla iç ekran bir noktadan gitmiş gibi gözüküyor çizgiler oradan cıkııyor. Ekranda bir şey var mı diye kontrol etmek icin dokundugumda oradaki catlak yayıldı ve büyüdü yani anladığım kadar iç ekran kırılmış. Çantada kitapların arasında nasıl böyle olabiliyor cidden cok saçma üniversiteye gidip gelirken hiç koyulmucak o zaman cantaya bu nasıl sacmalık anlamadım. Sorum su servise kargoyla gönderme süreci uzun olacak ve fahis fiyat isteyeceklerini düsündügüm icin istemiyorum. Servisten cok sikayetci olan var bir parca degisimi icin gönderip farklı bir parçanın bozulmasıyla ilgili. Bilen varsa iç ekran degisimi fiyatı ne kadardır? Model: Tulpar T7 v20.3.2

20231114_120822.jpg

20231114_120843.jpg

20231114_120801.jpg

17.3 inç panel fiyatları (hepsi yan sanayi) 3500 liradan başlıyor gibi görünüyor (Gugıl amcadan basit fiyat taraması). Üzerine işçilik de düşünürseniz yan sanayi ürüne 4-5 bin TL gibi bir rakam düşünebilirsiniz.

Hocam öncelikle laptopu direkt kitapların arasına koymanız yanlış. Laptop çantalarında ekstra etrafı süngerlerle kalınlaştırılmış cepler bulunuyor köşeler de dahil her açıdan koruma maksatlı. Bunun sebebi hem çantadaki diğer şeylerin laptopa olan baskısını azaltmak hem de darbeleri absorbe etmek. İlk hatayı burada yapmışsınız. Herhangi bir darbe olmasa da ekrana dışarıdan uygulanan bir basınç, laptopun klavye veya diğer kısımlarında bırakılan bir uçlu kalem ucu bile kapatırken bu şekilde çatlaklara neden olabiliyor. Panel değişimi yapmanız mecburi. Garanti kapsamında olacağını da sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben laptopla dünyanın yolunu gittim. Laptoplarımın yaşadığı serüvenleri bilsen şaşırırdın ve senin durumunu hiç yaşamadım. Paneli sök ve panelin üzerinde modeli yazar. O modeli aliexpress'te arat. İlgili satıcılara ulaş ve mesaj at. Aliexpress'te mutlaka uyumlu bir panel alırsın. Monster'e yollarsan 1000-1500TL üzerine işçilik koyarlar. Bu konularda becerin olduğunu düşünüyorsan halledebilirsin.

Ben laptopla dünyanın yolunu gittim. Laptoplarımın yaşadığı serüvenleri bilsen şaşırırdın ve senin durumunu hiç yaşamadım. Paneli sök ve panelin üzerinde modeli yazar. O modeli aliexpress'te arat. İlgili satıcılara ulaş ve mesaj at. Aliexpress'te mutlaka uyumlu bir panel alırsın. Monster'e yollarsan 1000-1500TL üzerine işçilik koyarlar. Bu konularda becerin olduğunu düşünüyorsan halledebilirsin.
Bunu yaparken başka parçaları garanti dışı bırakmaz mı? Yani garantisi halen süren bir ürünse dışarıdan yapılan müdahaleler garanti kapsamı dışına da çıkaraibilir ürünü.

Kitapların arasına koyduğunuzdan, oluşan basınç nedeniyle olmuş olabilir. Eğer garanti kapsamında olmayacaksa ve garantisi süresinin bitmesi yakınsa, kendiniz yan sanayi alıp değiştirebilirsiniz. Eski ASUS X556UF notebook için kendim değiştirmiştim orijinalidnen daha iyi olmuştu. Ancak çok pahalı değil ise yetkili serviste değiştirmenizi öneririm, sonuçta takılan parçanın garantisi olacaktır.

Panel için şu siteye göz atabilirsiniz ben de buradan almıştım: https://marketistan.com/arama?q=monster

Hocam öncelikle laptopu direkt kitapların arasına koymanız yanlış. Laptop çantalarında ekstra etrafı süngerlerle kalınlaştırılmış cepler bulunuyor köşeler de dahil her açıdan koruma maksatlı. Bunun sebebi hem çantadaki diğer şeylerin laptopa olan baskısını azaltmak hem de darbeleri abzorbe etmek. İlk hatayı burada yapmışsınız. Herhangi bir darbe olmasa da ekrana dışarıdan uygulanan bir basınç, laptopun klavye veya diğer kısımlarında bırakılan bir uçlu kalem ucu bile kapatırken bu şekilde çatlaklara neden olabiliyor. Panel değişimi yapmanız mecburi. Garanti kapsamında olacağını da sanmıyorum.

Arasına koymadım zaten o kısımdaydı arka kasanın arkasına kitap koydum.

Garantisi yok maalesef 2 ay önce bitti kendim degistirebilecegimi sanmıyorum tanıdık tamirci var oraya götürürüm, yan sanayi ekranda ne gibi farklar olur orijinalinin arasında.

İnternetten orijinalini alıp tamirciye yaptıttırabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı