İnanmıyorsanız kendiniz deneyin diyorum fakat yapmadan sadece bana laf ediyorsunuz. Benim ikna etmeme gerek yok, sizin ikna olmanız lazım önce.
Her şeye rağmen denediğiniz için teşekkür ediyorum. İyi geceler. ^_^Eki Görüntüle 1708162
DB yi 5W a çekince normale döndü. Zaten her zaman frekans düşürmüyor. Fakat Turbo boost'u kapatınca işlemci frekansı yarı yarıya düştü. Grafik tabanlı oyunlarda performans kaybı olmuyor evet ama İşlemci tabanlı oyunlarda örneğin Valorant'ta 300 fps ten 100 e düşerim herhaldeTurbo Boost'u açacağım, işlemcimi yarı frekansta kullanmak istemiyorum
Eki Görüntüle 1708165
Turbo Boost agresifteyken ve dB 15W iken sıcaklıklar maksimum bu kadar oluyor. DB'yi 5'e düşürünce de bu aralıklarda geziyor ama tabii ki bu kadar hızlı sınıra dayanmıyor. İşlemci konusuna gelince evet bu oyunda ihtiyacım olmayabilir ama daha çok FPS rekabetçi oyunlar oynayan birisi olduğum için işlemci gücüne ihtiyacım var.
Ben yine maksimum ayarlarda ve maksimum güçte kullanayımTekrar sorun olursa buraya konu açarım. Şu an için yürürde bir problem görünmüyor gibi.
Servisin uyguladığı macun kalitesiz midir diyorsunuz yani? İstanbul veya Ankara'ya da yakın yaşamadığım için tekrar götürmem zor olur. Kendim sıvı metal macun mu uygulamalıyım? Peki macunlarda problem olsa boştaki sıcaklıkları da fazla olmaz mı?Sebebi Cpunun'da ısınması aslında o durumda. Aynı blokta bulundukları için sıcaklıkları birbirini etkiliyor. Attığınız 2 fotoğrafta bunu kanıtlar durumda, ilk fotoğrafta gördüğünüz gibi 117W tüketimde 85 dereceye ulaşan GPU 2. fotoğrafta 109W çekerken limite ulaşıyor. Ardından bu iki durumda CPU sıcaklıklarını kontrol edin
Gene de FPS olarak öndelik sağlamıyor aksine daha geride bırakıyor gözüküyor cihazı, CPU doğru düzgün güç çekemediğinden olsa gerek. İki durumda da Turbo kapalı kullanımı pek yaramaz yaniçözüm düzgün macun uygulamak. Yakın zamanda uygulayamam derseniz DB'den kısıp o şekil idare edersiniz Throttle'a düşerse cihaz. Normalde GPU sıcaklığında işe yaramayacak yöntemi dolaylı yoldan etki etti yani
Servisin uyguladığı macun kalitesiz midir diyorsunuz yani? İstanbul veya Ankara'ya da yakın yaşamadığım için tekrar götürmem zor olur. Kendim sıvı metal macun mu uygulamalıyım? Peki macunlarda problem olsa boştaki sıcaklıkları da fazla olmaz mı?
bu videoda teknik serviste thermal grizzly marka macun kullandıklarını söylemişler ve 2 yıl önceki videoda 10875H işlemcilerde sıvı metal macun kullanıldığını söylüyorlar. Benim işlemcim 11800H ve daha yeni ben de sıvı metal macun kullanıldığını biliyorum. Serviste onun üzerine normal macun sürmezler galiba ve videoda da kendiniz müdahale etmeyin garanti dışı kalır diyor.Servisin uyguladığı macun kalitesiz midir diyorsunuz yani? İstanbul veya Ankara'ya da yakın yaşamadığım için tekrar götürmem zor olur. Kendim sıvı metal macun mu uygulamalıyım? Peki macunlarda problem olsa boştaki sıcaklıkları da fazla olmaz mı?
Eki Görüntüle 1708165
Turbo Boost agresifteyken ve dB 15W iken sıcaklıklar maksimum bu kadar oluyor. DB'yi 5'e düşürünce de bu aralıklarda geziyor ama tabii ki bu kadar hızlı sınıra dayanmıyor. İşlemci konusuna gelince evet bu oyunda ihtiyacım olmayabilir ama daha çok FPS rekabetçi oyunlar oynayan birisi olduğum için işlemci gücüne ihtiyacım var.
Ben yine maksimum ayarlarda ve maksimum güçte kullanayımTekrar sorun olursa buraya konu açarım. Şu an için yürürde bir problem görünmüyor gibi.