Monster Notebook Yapı Kredi kredi kartına iade süreci

Ali CEYLAN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Konuyu nereye açacağımın şaşkınlığı içinde açmış bulunuyorum. Okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.

Hem hadiseyi anlatayım. Hem de asıl sorumu sonradan sorayım. Merak edenler için konu aşağıda.
26 aralık günü İzmir Monster mağazasından A5 modelini alıp eve geldim. ( İzmir / Salihli ) Kasasının sağ üst bölümüne yakın bölgede, Woofer takmış şahin gibi her tuşa veya kasaya dokunduğumda zıngırdadığını fark ettim. Salihli den tekrar İzmir'e değişim için yola çıktım. 27 Aralık günü değişim yapıldı. 2. cihazda da touchpad bölümü zıngırdamanın zirvesinde. GPU Render ile çalışacağımdan her gün 98 dereceye inişli çıkışlı sıcak soğuk senaryolarında ileride ne olacağına emin olamadığım bu hadiseyi sonlayarak 2. cihazı iade etmeye karar verdim.

Eklemeliyim ki, Monster ekibi ve servis çalışanları muazzam yardımcı oluyorlar. Ben böyle servis, müşteriye yaklaşım görmedim. Bravo.

28 Aralık günü iade işlemleri Monster bünyesinde sonlanarak kendi bankalarından kendi bankama talimat verilmiş. Hemen akabinde bankamı aradığımda bu hadise üzerine henüz bir bilgi / talimat olmadığını gün içinde öğrendim. Bu tür işlemler hep böyle gecikmeli midir? Kendimce ilk kez bu kadar büyük bir rakamı iade bekliyorum. Konu ile ilgili benzer bilgisi olan arkadaşların beyanını merakla bekliyorum.

Merak eden olursa karşılaştığım problemin kaydını ayrıca dileyene yollarım veya paylaşırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 iş günü içinde iade yapılır genelde. 5. gün veya 6. gün hala bir işlem yoksa bankanıza veya Monster’a işlemin ne durumda olduğunu sorun. Bu arada taksitle aldıysanız bildiğim kadarıyla para karta nakit olarak değilde taksit taksit işleniyor.

Tek geçim ile satın almıştım. Sonradan Kendi bünyesinde taksitlendirme yapacakken son gün olanlar ceryan etti.

Monster zaten bu işlemleri yaparken size belirli bir gün vermiştir diye düşünüyorum. Tahminim 3-5 iş günü içerisinde demiştir. Eğer o belirli tarihler arasında gelmezse yeniden iletişime geçmeni öneririm.

Aslında uzun bir sūreç değil. Mesela ben Trendyol sitesinden iade yaptığımda Trendyol iade onayını verince gūn içerisinde hemen iade gerçekleşiyor. Hatta 4-5 saat içinde gerçekleşiyor en fazla. Şöyle bir durum var eğer onlarda Yapı Kredi sanal pos kullanıyorsa işlem kısa sūrer ama başka banka ile ise 2-3 gūnden aşağı 7-10 gūnden fazla sūreceğini dūşūnmūyorum. Önemli olan ilk önce Monster kendi tarafında iadeyi bankaya iletmesi sonrasında en fazla 2-3 gūne gelir.

Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Müşteri hizmetleri beni oyalamadıysa 27' sinde iş mektubunu gondermişler. Bu süreçler adamı tribe sokuyor. Hepsiburada.com' daki beğendiğim bir Notebook'un indirimini kaçıracağım ona yanarım.

Hocam aynı durumdayım geçen hafta cuma iade istedim hala yatmadı. Sizde ne kadar sürmüştü?

İade süreci 1 haftayı bulabiliyor. Araya hafta tatili veya bayram gibi etmenler girmedikçe iade onaylandığı gün ödeme şeklinize göre onlardan çıkıyor. Hesaba EFT veya nakit işleminde hızlı iken Kredi kartı işlemlerinde bankanız yansıtma işini biraz savsaklayabilir. Bende 4 / 5 gün kadar sürdü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…