Monster T5 v21.5 RTX 3070 incelemesi

Merhaba arkadaşlar, başlıktaki ürünü 17.384TL maliyetle satın aldım ve merak edenler olduğu için ufak bir incelemesini yazmaya karar verdim.

Kasa: Ürünün kasasının yarısı plastik diğer yarısı da iddia edilene göre iddia edildiğine göre magnezyum. Gerçekte ise yaklaşık tahmini %0.3 magnezyum içeren bir aluminyum alaşımı. Yani pazarlama taktiği biraz. 1.7kg ile hafif yapıya sahip. Monster markasından bir beklentim yoktu ama bu kasa fena değil diyebilirim. Rafine ve sade. Abartılı değil. Üzerinde çeşitli bana göre gereksiz RGB aydınlatmalar var.

Ekran: 2K 165Hz IPS ekran. Gece kararttığınız zaman birkaç yerde ışık sızması yapıyor ama bence rahatsız edici düzeyde değil. Çözünürlük iyi. Ben oyuncu değilim dolayısıyla birkaç film ve video üzerinden deneme yaptım ve görüntü kalitesi çok çok hoşuma gitti. 20.000 TL üzeri olup IPS ekran kullanmayan laptoplar varken fiyatına göre oldukça başarılı. Bence bu ürünün en iyi özelliği.

Hoparlör: Vasatın altında. Bastan eser yok ve çok açtığınızda cızırdama yapıyor. Beğenmedim. Eski model Dell Xps'lerin çok daha iyi hoparlörleri vardı.

Klavye: Çeşitli ışık efektleri olan 4 bölgeli RGB aydınlatmalı bir klavye. Normalde RGB hiç sevmem ve bunu da abartılı buldum ama hiç aydınlatma olmamasından iyidir ve düz renkli olarak kullanabiliyorsunuz. Tuş hissiyatı ortalama. NumLock ışığı yok.

Touchpad: Güzel çalışıyor. Sorun görmedim.

İşlemci: 10875h tam performanslı çalışıyor fakat zorlayınca sıcaklıkların 90 derecelere çıktığını görebilirsiniz. Detaylı incelemeler internette var. Üst düzey bir işlemci.

Ekran kartı: RTX 3070 115W + Boost ile 130'lara çıkabiliyor. Performansı yerinde. Düşük güçlü modellerden değil. Şaşırdım diyebilirim.

Soğutma: Ekran kartı bence hiç fena olmayan bir şekilde soğutuluyor. 75 derecelerde performanslı kullanabiliyorsunuz. Fakat işlemci tarafında işler öyle değil. Kesinlikle ısınıyor. Evet bu ince bir kasa ama bence daha iyi termodinamik değerlere sahip bir soğutucu yapabilirlerdi. Sıvı metal termal macun kullanıldığı söyleniyor ki bu önemli bir detay. Bu sıcaklıklarda Intel'in de payı var.

Yazılım: Ürün Monster kontrol paneli isimli bir yazılım ile kontrol ediliyor. Bence vasat bir yazılım. Geliştirmelere açık. Örneğin iyi FPS almak için CPU'yu kısıp GPU'ya kaynak aktaramıyorsunuz. İkisine de ya tam güç veriyor ya da kısıyor. Ayrıca THX spatial Audio isimli yazılım problemli ve sesin yankılanmasına ve kesik gelmesine sebep oluyor. Onun dışında stabil bir yazılım.

Fan sesi: Üründe standart blower tip fanlar var ve sizin kullandığınız ayarlara bağlı olarak sesli çalışabiliyor. Ama genelde sessiz.

Batarya: Ortalama bir pil ömrüne sahip.

Kalite kontrol: Kötü. Ürünün ayakları durduğu yerde oynuyor. Düz masada bile sallanıyor. İnanılmaz. Ayrıca öndeki ışık barı bozuktu geldiğinde. Geri yollamam gerekiyor tamir edilmesi için.

Müşteri hizmetleri: Çok iyi. İşinizi çözüyorlar ve sorun çıkarma eğiliminde değiller.

Sonuç: Performans olarak başarılı, ince, hafif ve harika bir ekrana sahip ürün Monster'ın başarısız kalite kontrolü tarafından baltalanmış. İşlemcisi sıcak çalışıyor bu da yüksek işlemci kullanımlı bir iş düzeniniz varsa başka modele yönelmelisiniz demek. Neyse ki ekran kartı tarafında her şey olması gerektiği gibi işliyor ve asıl amacı olan oyun görevini başarıyla yerine getiriyor. Ayrıca fiyatı en yakın rakibinden 3-4 bin TL daha ucuz ve çok daha iyi ekrana sahip.

Yakın zamanda bu modeli almayı düşünen bir arkadaşım var sayenizde bir inceleme daha görmüş olacak teşekkür ederiz.

%0.3 magnezyum demissin %100 magnezgum olmaz zaten. Güzel laptop. Hatta %0.3 bile olamaz sadece metalin biraz daha iyi olmasi icin seyreklestirilerek kullanilir. 1 kilo hamura 10 gram tuz atmak gibi dusun.

%0.3 magnezyum demissin %100 magnezgum olmaz zaten. Güzel laptop. Hatta %0.3 bile olamaz sadece metalin biraz daha iyi olmasi için seyreklestirilerek kullanilir. 1 kilo hamura 10 gram tuz atmak gibi dusun.

Evet işlemci sıcaklığı haricinde güzel laptop. Magnezyum yazmaları yanlış olmuş magnezyum alaşım demeliler 😀. 1.7kg çok iyi rakam. Bu arada ürün Çin'li Tongfang firmasına ürettiriliyormuş modeli de GM5MG0Y. Firma bu kasayı RTX 3070'li olarak Monster'a vermiş. Aynı kasayı Alman bir firma olan Eluktroniks'e AMD işlemci ile verecekler ama daha satışa sunulmamış. Yine başka bir avrupalı firma olan SKIKK, ürünü 15MG7Y isimi ile 1800 euro'dan Intel ve AMD işlemci seçenekleri ile satıyor. Hatta 1970 euroya Ryzen 9 5900HX'li modeli var. Keşke monster da getirse.

Evet işlemci sıcaklığı haricinde güzel laptop. Magnezyum yazmaları yanlış olmuş magnezyum alaşım demeliler 😀. 1.7kg çok iyi rakam. Bu arada ürün Çin'li Tongfang firmasına ürettiriliyormuş modeli de GM5MG0Y. Firma bu kasayı RTX 3070'li olarak Monster'a vermiş. Aynı kasayı Alman bir firma olan Eluktroniks'e AMD işlemci ile verecekler ama daha satışa sunulmamış. Yine başka bir avrupalı firma olan SKIKK, ürünü 15MG7Y isimi ile 1800 euro'dan Intel ve AMD işlemci seçenekleri ile satıyor. Hatta 1970 euroya Ryzen 9 5900HX'li modeli var. Keşke monster da getirse.

Bence aldigin cihaz iyi. Laptop icin orta seviyeden üstün GPU'lu cihaz almaya korkarım. Bozuldugu zaman cok uzulurum. Iyi yapmissin sen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı