Monster T5 v8.1 batarya tam dolmuyor

157187

Kilopat
Merhaba, forumda bayağı bir araştırdım ama tam olarak benimkine benzer bir sorun ve çözümünü bulamadım. Sorunum şu bataryam şarj olmuyordu fişi çekince kapanıyordu ben de yeni bir batarya aldım taktım. BIOS ayarlarında flexicharge kapalı zaten laptop şarjı hiç kesmiyor şarj lambası devamlı yanıyor ama belli bir seviyeyi geçmiyor. Bu seviye değişebiliyor %70 - %74 arası değişiyor. Şöyle de garip bir durum var 4000mWh gibi bir kapasite kalınca olmasından daha uzun gidiyor şarjı. Ekran maksimum ışık açık ve klavye backlight açık durumdayken bile daha uzun gidiyor. O 4000mWh bir türlü bitmiyor yani. Bu da şu soruyu aklıma getiriyor bu değeri ölçen şey neyse bunda mı bir bozukluk var acaba? Forumlarda geçen tüm çözümleri denedim sadece şarj adaptörünü değiştirmedim. HWMonitor şu şekilde. Bu belli seviyeye ulaştımı pil simgesini tıklayınca şarj oluyor / olmuyor ya da prize takılı gibi hiçbir şey yazmıyor sadece yüzde yazıyor.

Şimdi sormak istediklerim şunlar; yazılımsal bir problem olabilir mi ya da şarj olayını kontrol eden BIOS dışında bir devre problemi olabilir mi? Bir de USB portunun biri çalışmıyor devrede kararma var bu port herhangi bir şekilde bu soruna yol açabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal olduğunu sanmıyorum zaten öyle ise çözemezsin ya da aynı bataryayı başka PC de denemen gerekiyor demek. Problem fiziksel ise sorun bataryalarda değil, bataryaya prizden gelen akımı aktaran parçadadır. Bunun içinde yetkili servise gitmen gerekecek gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…