Çözüldü Monster T7 v15.1 thermal throttling

  • Konuyu başlatan uzbk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 3.073
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

uzbk

Decapat
Katılım
1 Şubat 2019
Mesajlar
93
Çözümler
2
Arkadaşlar bu laptopu güncelleyerek alalı 2 ay oldu aldım alalı.
Özellikleri;
  • i9 9900K işlemci
  • GTX 1070 OC 8 GB ekran kartı
  • 16 GB 2666 MHz DDR4 RAM
  • 256 GB ADATA M.2 SSD + 480 Kingspeed M.2 SSD
  • 1 TB 7200 harddisk

Thermal throttling sorunu yaşıyorum. Şimdilik garantiye göndermek gibi seçeneğim yok özel nedenlerden dolayı. Yüksek performansta açtığımda laptopu oyunda ya da grafik düzenleme programlarında + video düzenleme programlarında ya da Furmark gibi programlarda notebook kendini kapatmakta. Nvidia'nın güç seçeneklerinden yüksek performansa alamıyorum oyundan ya da programdan direkt atıyor.

Ben şimdilik güç seçeneklerinden yüksek performansı etkin ederek işlemci güç durumunu 100'de 90'a alarak çözdüm olayı ama ben bu laptopa o kadar para saydım yüksek performansta kullanmak için.
Sadece değerlendirmelerinizi bekliyorum. Olay günlüğünde aldığım hata ise "kernel power 41 63" hatası yazılı. Kapanırken ne bir hata veriyor ne de yeniden başladığında. İşlemciyi 100'de 90'a çektiğimde ise süper kullanıyorum.


Özellikle Recep BALTAŞ ve Ali GÜNGÖR hocalarımın görüşünü almak tecrübelerinden yararlanmak istiyorum benim için çok önemli.
Kmsenin bilgisi yok mu?
kimsenin bilgisi yok mu? Lütfen yardım eder misiniz_
Ya çok sağ olun, çözdüm olayı kurdalaya kurdalaya. Çok yardımcı oldunuz, 1 kişi bile ilgilenmedi.
 
Çözüm
Ben soğutucu blok altındaki padleri düzelttim. Sonra eski macunu temizledim yeni Noctua NT NH1 sürdüm, ince tabaka şeklinde montajladım. O sorun düzeldi. Çoğu yabancı kaynakta termal macun değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Şükür şu an yaşamıyorum. Model nedir, hocam? Aynı mı?
nasıl hallettiniz monster marka notebookum var aynı şekilde macun falan denedim voltajda düşürdüm yine aynı throttling ediyor sadece dengelide etmiyor onda 70 derece oluyor
 
Ben soğutucu blok altındaki padleri düzelttim. Sonra eski macunu temizledim yeni Noctua NT NH1 sürdüm, ince tabaka şeklinde montajladım. O sorun düzeldi. Çoğu yabancı kaynakta termal macun değiştirilmesi gerektiğini söylüyor. Şükür şu an yaşamıyorum. Model nedir, hocam? Aynı mı?
 
Çözüm
Bir üst yorumda belirtildiği gibi yüksek kalite bir termal macun uygulaması sonrası gözle görülür değişiklik hissedilmesi lazım.
 
abra a5 v1.1.2 blok altındaki pedler derken şu macunun yanında süngerimsi mi neydi onları ben bi kaç macunlamadan sonra temizledim.
voltaj düşürme falan hepsini denedim stress teste sokunca direk throttiling yiyor base 2.50 ghzde sorun yok gerçi ekran kartı zaten 860m o haliyle bile yetiyodur da egpu yapma düşüncem var biraz ondan dert ettim
 
Hayır işlemci ve GPU'nun yanındaki mosfer vs chiplerin üstüne gelen termal padleri düzeltin birde blok peteklerini kontrol edin tozlar pas pas şeklini almış olabilir uzun süre açmamışsanız. Bir de kaliteli macun kullanın throtting kayboluyor kesin test ettim. Ve yabancı kaynaklardan o şekil öğrendim.
 
toz falan tutma şansı yok her zaman temizlerim. kullandığım macun dandik belki 9-10 sene vardır kimin ihtiyacı olsa ondan sürerdim arkadaşta şansa zalman macun vardı bi umutla denedim dengelide 98 derece olan laptop şimdi yüksek performansta 80i geçmiyor
 
artic mx4 yada noctua nth1 tavsiye ederim . Zalmanı pek bilmiyorum düşürdüyseniz ne mutlu hayırlı olsun. Şimdi throtling giriyor mu?
 
yok throtling olmuyor artık. battlefield 5 oynuyorum online 84 derece oldu max ekran kartı oc'li halde yüksek performansta inanılmaz farketti. egpu işine bakıyorum sanırım amd kartla olmuyor vs diyorlar. bi rx 570-580 takabilsem..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…