Merhaba, öncelikle Monster'ın sitesinde Tulpar T5 V13.1 serisi 6gb gtx 1060 olan laptop fiyatı 4999tl. Bu fiyata daha iyisi bulunamaz. Ben altı ay kadar önce T5 V10.1.2'yi tam 6500tl'ye aldım. Tabi ssdde, ramde farklılıklar var 13.1'de işletim sistemi falan yok ama zaten asıl önemli olan ekran kartı birebir aynı. İşlemci zaten 1050 olanlarda bile 7700hq var o çok önemli değil. Demem o ki biraz daha hızlı ssd ve birkaç ufak fark için fazladan 1000-1500tl verilmez. Oyun için asıl mevzu ekran kartı. Bu arada benim pcde 16gb ram var ama gtx 1060 full hd kartı ( her oyunda min. 60fps için) ve o çözünürlükte 8gb ramde yeterli geliyor. Monster nasıl derseniz, 6 aydır kullanıyorum şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım. Whicher 3 gibi bugün bile grafik açısından yeni kartları bile yoran oyunda ultra ayarlarda, işlemci ve ekran kartı hiç 70 derecenin üstünü görmedi. Hatta işlemci 60'larda seyrediyor.Ekran g-syng destekli ve başarılı, kasa piyasadaki en incesi değil ama ince ve kaliteli metal. Hep laptop kullanmış bir adam olarak bana 15.6' küçük gelmiyor ama siz büyük ekrana alışkınsanız büyük ve ağır bir laptop almaktansa varsa sabit bir ekrana bağlayıp öyle de oynayabilirsiniz. Monster servis açısından da başarılı, laptobu aldıktan 10 gün sonra arayıp memnun olup olmadığımı sordular. Adamlar garanti dolduktan sonra bile altı ayda bir getirin bakımını ücretsiz yapıyoruz dediler. Farklı markalar bios bakımı ve termal macun yenilenmesi gibi basit durumlarda bile en az 100tl talep ediyorlar. Hiç mi eksi yönü yok derseniz, tuş takımı renkli ve güzel ancak çok uzun zaman almayacak bir süre içinde yüzeyi silinmeye müsait. Ben ayrı bir klavye bağladım öyle oynuyorum. Laptobun sesi kaliteli ama öyle ahım şahım yüksek çıkmıyor. Gerçi hemen her oyuncu kulaklık kullanıyor sorun etmeyebilirsiniz. Sonuca gelecek olursak ben Monster'ın çıkardığı işten memnunum, 4999tl 6gb gtx1060'lık kartlı laptop için iyi fiyat öneririm. Bunun dışında nvidia şimdi maxq adı altında daha ince kasaya sığacak tarzda ve hemen hemen aynı performansta aynı ekran kartlarını piyasaya sürüyor, yani biraz daha beklerseniz belki 1.5kg gibi laptoplarda da 10 serisi kartlar olacak. Gerçi bekle bekle nereye kadar, hep daha yenisi çıkıyor. Sağlıcakla...
Bu arada T5 13.1'de g-syng desteği belirtilmemiş, onu da söyleyeyim yanıltmış olmayayım.