Monster Tulpar T5 V17.1.3 15.6" alınır mı?

Ata Gülmez

Hectopat
Öncelikle bu bilgisayar ile ilgili düşüncelerinizi paylaşmanızı istiyorum. Ayrıca bu bilgisayar yerine 6-7 bin liralık bilgisayar önerebilir misiniz?
Aklımda bazı modeller var;
LENOVO LEGION Y520 CORE İ5 7300HQ 2.5GHZ-16GB-1TB+128SSD-15.6"-GTX1050 4GB-W10 - Vatan Bilgisayar
Asus FX504GD Core İ7 Notebook Fiyatı - Vatan Bilgisayar

Bir şey daha var, bu bilgisayar ile ilgili yorumlara baktım. Ancak çok fazla olumsuz yorum var. Aslı var mıdır ve bu bilgisayarı aldıktan 6 ay sonra çöpe atmak zorunda kalır mıyım? Yani başıma çok sıkıntı çıkartır mı?

Monster tulpar t5 tek atar hocam. lenovo güzel iyi hoşta 1050 ekran kartı çok yetersiz.

Ben de çok araştırdım, Msi'ın benzer bir modeli indirimde Tulpar'ın özelleştirmeli haliye aynı fiyata geliyordu ona rağmen Tulpar aldım. Ufak bir aksilikle iade süresi sıkıntı yaratmasın diye iade ettim biraz uzun hikaye ancak yine aynı modeli almayı düşünüyorum bu ay. Monster'da evet sıkıntı çıkabiliyor ancak servisi ilgileniyor ve sıkıntı yaşanan cihazların çoğu Abra modeli. Tulpar bence rahatlıkla alınabilir.

Gerçekten içimi rahatlattınız. Ancak yaşadığınız problemle ilgili bilgi verirseniz ve çözüm sağladınız mı bunu söylerseniz çok sevinirim. Teşekkürler

Onu söylemeden önce dediğiniz model 480gb ssdli model sanırım. O çok önerilmiyor çünkü o alınıp hdd takviyesi yapılamıyor hdd girişine takıldığı için. Ayrıca hızı da Monster'daki 256gblık ssdlerin hızından yavaş. 256gb ssd alıp 1tb hdd taktırmak daha mantıklı deniliyor.

Bilgisayar işlerinden pek anlamam, yakınımda laptop olmadığı için de kurulumu 1 hafta sonra yapabildim. Monster stoklarında sürücülerin olduğu usb bellek olmadığı için verilmedi. Yine de ben Windows'tan otomatik sürücü yükledim ve garanti olsun diye Monster'dan da yükledim tek tek. Touchpad sıkıntılı oluyor yüklemeyin dendiği için o bi dursun diye yüklemedim. Sonra da unuttum. Bilgisayarın klavyesinden sesler duyuyordum sinyal sesi gibi. Hdd yazma sesi mi acaba dedim internete göre fakat kulağı tutup duyulabilecek bir ses değildi. Uzaktayken de duyuluyordu haliyle rahatsız ediyordu. Klavyenin ışığı efektsiz yanarken farklı, ışık yanmazken farklı, ışık efektliyken efektle orantılı farklı ses geliyordu. Örneğin flaş modunda yanıp sönen ışıklar vardı ve ses bibibibip bibibibip diye geliyordu. Aldım servise götürdüm ben de. Serviste laptopu teslim alan kişi baktı bu ses normal dedi hepsinde var ama ben yine de bi teknik ekibe göstereyim. 20 dk sonra getirdi ve teknik ekip baktı bu ses normal, diğer modellerde de var isterseniz aşağıdan da inceleyebilirsiniz dendi fakat aşağıda baktım duyamadım. Ortam fazla gürültülüydü kendi laptopumun sesini de çok duyamadım. Teknik ekibe dedim ortam sesli o elinizdekilerden bakma şansım var mı diye. Teknik servisteki kişi de maalesef elimizde rgb ışıklı yok dedi. O an aklıma gelmedi fakat madem yok nasıl sesin diğerlerinde de olduğunu söylediniz deseydim diyorum. Muhtemelen hdd yazma sesini dediğimi zannettiler. Sonra isterseniz iade işleminizi alabilirim dendi ben de neyse bi dursun ben formatlayayım falan tekrar deneyeyim diyerek iade etmedim. Bu arada günlerden perşembe ve salı günü iade süresi bitiyor. Evde uğraşırken fark ettim ki ses klavyeden değil touchpadin sol altından geliyormuş. Touchpad sürücüsünü yükledim. Önce düzelir gibi oldu fakat bilgisayar her açıldığında ses devam ediyor, sürücünün uygulamasına tıkladığımda kesiliyordu yoksa kesilmiyordu. Baya saçma ama böyleydi. Ben de düşündüm şimdi teknik servise yollasam belki yine yanlış anlayacaklar, yapmayacaklar ya da yapamayacaklar. O gün versem servise iade süresi geçebilir o zaman hiç iade edemem diye düşündüm. Ayrıca tek yaşıyorum ve çok anlamadığım için sıkıntı oluyor. Yarıyıl tatilinde memlekete döndüğümde tekrar alırım orada baktırırım diye düşünerek iade ettim. Muhtemelen aynı modeli (t5 v17.1) alacağım yine hdd ve ram özelleştirmesi yapıp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…