Monster Tulpar T5 V18.1 Düşük FPS ve Mini Takılmalar

blithe

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selamlar. Dün, satın aldığım laptopum elime ulaştı. Windows 10 tertemiz kurulum yapıp, tüm updatelerini yaptım. Tüm driverları yükleyip güncelledim. Fakat 2 adet sorunum var.

Özellikleri:
  • CPU: Intel® Coffee Lake Core™ i7-8750H 6C/12T; 9MB L3; 8GT/s; 2.2GHz > 4.1GHz; 45W; 14nm
  • GPU: 6GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX1060 192-Bit DX12
  • RAM: 16GB (1x16GB) DDR4L 1.2V 2400MHz SODIMM
  • SSD: Samsung 256GB PM961 M.2 Sata PCIe 3.0 x4 (Okuma: 2800 MB/s - Yazma: 1100 MB/s)
  • Virüs taramasından temiz çıktı, oyunlar HDD'ye kurulu(7200 RPM). Bad sector v.b. yok.

1- Öncelik bu alt forumda konusu bulunan, büyük ihtimal benim de aynı durumdan dolayı sıkıntı çektiğim anlık takılmalar. Sağ tıklamalarda, UAC bildirimlerinde, güç ikonuna tıkladığım 0.5 saniye kadar bilgisayar mouse takılıyor. İlgili konuda update ile beraber çözüldü yazılmış ama benim sorunum devam ediyor. Şu an bilgisayarınız güncel yazısı görüyorum, alabileceğim ne windows ne de yeni driver güncellemesi var. Bu konuda herhangi bir gelişme var mıdır? Ya da farklı bir çözüm? Çok sinir bozucu.

2- Youtube'da izlediğim GTX 1060 6GB benchmark videolarına göre aldığım FPS çok daha düşük.
  • PUBG ultrada 50 - 65 arası FPS alırlarken, benim FPS 28-30'lara kadar düşüyor. Ortalama 40 - 52 arası seyrediyor.
  • CS:GO'da ise 110 FPS alıyorum bazen 88'lere düştüğü oluyor. İzlediğim videolarda ise min 130- 150 FPS ile stabil oynuyorlar.
  • Far Cry 5'te ise VSYNC açarsam FPS 40'a sabitleniyor. Kapalı haldeyken 45 - 56 civarlarında oluyor FPS ama yırtılmalardan oynayamıyorum. İzlediğim videolarda ise 55 - 65 arası FPS'ler. (Vsync 60'ın altındaysa FPS tam o değere sabitlemiyor mu neden benim normalde 50 alacağım sahnede 40'a sabitliyor anlamış değilim.)
  • GTA 5'te ise full+full ayarlarda (advanced kapalı) 35 - 45 FPS alıyorum. İzlediğim videolarda yine FPS en az 10 sayı fazla.
Bu oyunları oynarken CPU ve GPU sıcaklıkları ortalama 68 - 78 derece oluyor. FPS düşüşü yaşadığım zamanlar GPU kullanımında da azalma görüyorum. Örneğin, FPS PUBG'de 28'e düşüyor bazen GPU Usage'da aynı şekilde azalıyor. CPU kullanımının hiç %70'i geçtiğini görmedim.

Bilerek de yeni nesil işlemcili laptoptan aldım. Eski nesillere 3-5 de olsa FPS kazanımı olması açısından. (Sonuçta 6 çekirdekli.) İzlediğim çoğu Benchmark videosu 6. ya da 7. nesil CPU'larla çekilmiş ve ek olarak kayıt ederken de biraz FPS harcıyorlar. Benim FPS değerlerim o videolar bu kadar handikaplıyken, daha düşük olmasını aklım almıyor.

Cevaplar için çok teşekkür ediyorum.
@Recep Baltaş

Öncelikle GPU kullanım değerleriniz nasıl yani hangi değerlerden hangi değerlere düşüyor?

Bir de BIOS'dan GPU türünüzü MSHybrid'den Discrete'e çevirebilirmisiniz. Bazen bu ayar seçeneği Control Center'da da oluyor.

Belleğinizin tek modül 8GB olması da performans kaynı yaşamanızın sebebi olabilir.

HDDyi nereden bağlıyorsunuz. Monster sitesinde gördüğüm kadarıyla 2. bir HDD bulundurmuyor.

Batuhan A.'nın dedikleri yaptıktan sonra aldığın değerleri yazarmısın, bende t5 v17.1 almayı düşünüyorum da kararsızım.
@207061 Depolama birimlerinin teki M2 SSD.

Son düzenleme:
Batuhan A.'nın dedikleri yaptıkyan sonra aldığın değerleri yazarmısın, bende t5 v17.1 almayı düşünüyorum da kararsızım.
@207061 Depolama birimlerinin teki M2 SSD.
Söylemek istediğim 7200 RPM olan harddiski Monster sayfasında göremedim. Modifiye bir model mi aldı yoksa arkadaş acaba harici diske mi kurulum yaptı onu soruyorum

Bellek 16 GB, 8 değil. BIOS'da dediğiniz şekilde bir ayar yok. Kontrol merkezinde var. Onu aktif edince Nvidia kontrol panelindeki default gpuyu değiştiriyor sadece. Zaten ben öyle kullanıyorum.

HDDyi nereden bağlıyorsunuz. Monster sitesinde gördüğüm kadarıyla 2. bir HDD bulundurmuyor.
Boş hdd slotuna taktım. Sorun bu değil. Aynı HDD'yi eski laptobumda da kullanıyordum bir sorun yoktu.

Dün yine PubG denedim. Vsync kapalı ultra ayarlar, bina içlerinde FPS 27 civarlarına kadar düşüyor. CPU bottleneck yapmadığına eminim. Sıcaklıklarda 73 - 78 derece.

• Öncelikle anlık takılmalar ile ilgili güncelleme yakın zamanda gelecek. Konunun ana başlığını iyi inceleyecek olursan Windows Insider kullanan kullanıcıların aldıkları güncelleme ile sorun büyük oranda ortadan kalkmış durumda. Bu güncelleme gelene kadar Monster Kontrol Center üzerinden HD630'u devre dışı bırakarak takılma yaşamadan kullanımına devam edebilirsin.
  • 1x16 GB yerine, 2x8 GB RAM kimi kullanım senaryolarında daha iyi sonuçlar verebilirdi. Yanına bir 16 GB daha eklemek gibi bir planın varsa çok da önemli değil.
  • GTX 1060 masaüstü ile dizüstü arasında bir miktar performans farkı var. İncelemeleri buna göre yapmak iyi olur.
  • PUBG'de gölgeleri yüksek, efektleri orta, diğer her şeyi ultra olacak şekilde ayarlarsan iyi değerler elde edersin.
  • CS:GO'da, 1080P çözünürlük ve yüksek ayarların altına inme. Düşük çözünürlük ve ayarlar ekran kartının yeterince kullanılmaması gibi bir duruma yol açıyor.
  • V-Sync, yüksek gecikme ile oyunlarda takılma hissi yaratıyor. Ekran G-Sync destekli değilse sırasıyla: Nvidia ayarları, 3D ayarlarının yönetilmesi, Düşey senkronizasyon: Hızlı seçerek Fast-Sync'i kullanabilirsin.
  • Son olarak PUBG gibi büyük harita ve kalabalıklarla oynanan oyunları SSD'ye yüklemek oyunu daha keyifli hale getirir.

Son düzenleme:
Selamlar,
Elinizdeki laptoptan ben de satın almayı planlıyorum. Acaba fotoğraflayabilir misiniz? Malzeme kalitesi, sıcaklık vb. değerleri gönderirseniz ve en önemlisi bir Ubuntu kurmayı deneyimlerseniz forumda satın almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olabilirsiniz.

Sorununuza gelecek olursak,
Elinizdeki laptop kompakt bir makine ve masaüstü GTX1060 kadar çekirdek hızının yüksek olma ihtimali yok. O sebeple kafaya takmanız gereken bir problem de yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…