Monster Tulpar T5 v19.2 fan ve ısı değerleri

anilbulluk

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Arkadaşlar merhaba iyi geceler. Geçen hafta elime ulaşan Tulpar T5 v19.2 modelinde bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadım fakat tam 1. haftaya girdiğimizde yani bugün Valorant oynarken bilgisayardan cızırtı tarzında bir ses geldiğini fark ettim ve bu yeni oldu. Monster kontol merkezini açtığımda normalde 50 civarında gezen sıcaklıkların 70 derecelere kadar çıktığını gördüm. Cızırtı sesinin fanlardan geldiğini düşünüyorum çünkü ofis moduna alınca sesler azalıyor oyun veya Turbo moduna alınca cızırtı artıyor ve bilgisayarın kasasındaki titreşimi elimi klavyeye koyunca hissediyorum. Bu titreşim bir nevi CD-ROM'un içinde dönen bir CD titreşimine benziyor. Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz bilgisayarı servise göndermeli miyim yoksa biraz daha mı gözlem yapmalıyım?

3 yıllık kullanım sonunda bunu ben de yaşamıştım. Fanlar dönmekte zorlanıyor gibi ses geliyordu.
1.aşama arada sesler geliyordu ısınma sorunu başladı 1 ay sürdü
2.aşama fan tak tak tak vura vura çalışıyordu
3.aşama fan tamamen bozuldu çalışmadı
Servise gönderirsen garanti kapsamında değiştirirler ama sen 1 hafta gözlem yap yine de.

Bendede cızırtı sesi var ama M2 ssdlerden geliyor, fandan olduğunu düşünmüyorum elektrik cızırtısı gibi bende ki

Fanlar böyle sıkışıyormuş sürtüyormuş gibi bir ses yapıyor. Seninki de mi öyleydi?
Bende de cızırtı sesi var ama M.2 SSD'lerden geliyor, fandan olduğunu düşünmüyorum elektrik cızırtısı gibi bende ki.

Olabilir. M.2 SSD'nin sıcaklığına baktığımda da 51-52 derece civarında şu anda. Ne yapmam gerek sence göndermeli miyim?

Fan veya ssd olduğunu elini laptopa koyduğunda hissedersin aslında. Sanki vantilatöre parmağımı koymuşum da dönmesine engel oluyormuşum gibiydi ses.

Laptopdaki fanlar kapalı olduğu için başka donanımlara değerek ses çıkartacağını zannetmiyorum muhtemelen fanın vidaları tam sıkılmamış veya bantlıysa bant sökülmüş olabilir

Fan veya SSD olduğunu elini laptopa koyduğunda hissedersin aslında. Sanki vantilatöre parmağımı koymuşum da dönmesine engel oluyormuşum gibiydi ses.

Klavyeye elimi koyduğumda bir sorun yok ses konusunda ama konuyu açtığımda belirttiğim gibi bilgisayarı Turbo fana aldığımda çok fazla titriyor.
Laptopdaki fanlar kapalı olduğu için başka donanımlara değerek ses çıkartacağını zannetmiyorum muhtemelen fanın vidaları tam sıkılmamış veya bantlıysa bant sökülmüş olabilir.

Ben de vidaların tam sıkılmamış olduğunu düşünmüştüm. Birkaç gün daha gözlem yapıp teknik servisler görüştükten sonra açıp bakmayı düşünüyorum.

Dediğin gibi, açınca garanti bozulmuyor açıp bi kontrol edebilirsin direkt.

Dediğin gibi, açınca garanti bozulmuyor açıp bir kontrol edebilirsin direkt.

Fan vidalarında sıkıntı yoksa muhtemelen M.2 SSD'de bir sorun var. Öyle bir durum olursa direkt servise gönderirim sanırım.
M.2 SSD'nin 50 derece civarında olması normal midir peki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…