Monster Tulpar T5 V19.2 şarj sorunu

Davifox

Decapat
Monster Tulpar T5 V19.2 aldım 2 hafta falan oldu. Chrome'dan Youtube'yi açıp video izliyorum, %100'den itibaren 15dk video izlediğimde şarjım %75'e düşüyor, 5 dk daha izliyorum şarj %65'e düşüyor ve bunlar pil tasarrufu modundayken oluyor. Daha yeni aldım laptopu sorun nedir acaba yardımcı olur musunuz?
Teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 15 günde 1 olacak şekilde tamamen boşaltıp kullanılmasını öneriyorlar. Buna ek olarak da bu süreç dışında sürekli prizi tavsiye ediyorlar. Video izlerken iGPU veya NVIDIA devreye giriyordur. iGPU devreye giriyorsa ve HDR açıksa ondan hızlı gidiyor olabilir. Fakat bunlar bir yana, pilde de bir problem olabilir. 5 dakikada %10 değil de, 3-4 veya 5% gitse okay denilebilirdi. Ben de ileri seviye laptop kullanıcısı değilim, 15 gün falan oldu işte...

1600001243519.png

Merhaba, 15 günde 1 olacak şekilde tamamen boşaltıp kullanılmasını öneriyorlar. Buna ek olarak da bu süreç dışında sürekli prizi tavsiye ediyorlar. Video izlerken iGPU veya NVIDIA devreye giriyordur. iGPU devreye giriyorsa ve HDR açıksa ondan hızlı gidiyor olabilir. Fakat bunlar bir yana, pilde de bir problem olabilir. 5 dakikada %10 değil de, 3-4 veya 5% gitse okay denilebilirdi. Ben de ileri seviye laptop kullanıcısı değilim, 15 gün falan oldu işte...

Eki Görüntüle 666715

Normalde şarjda kullanırım oyun oynadığım için, başka türlü 10FPS alıyorum oyunlarda. Yani şarj haricinde en iyi performans moduna da alsam NFS Heat'ta ve Forza'da 10 FPS alıyorum. Bir kere deneyeyim dedim şarjını, böyle bir sorunla kaşılaştım. iGPU'nun ya da NVIDIA'nın devreye girdiğini nereden görebilirim?

Sürücü belleği ile her şeyi kurdunuz değil mi? Ek olarak şarj haricinde 10 FPS vermemesi lazım, en azından %30'a düşene kadar. Gerekli konfigürasyonları yaptınız mı? NVIDIA GeForce Experience üzerinde şarj dışında tasarrufa falan alan ayarlar vardı. Görev Yöneticisi'nden iGPU'yu kontrol edebilirsiniz. Ek olarak NVIDIA Denetim Masası'na girin, orada üst panelde Masaüstü > Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesini Göster'i seçin. Böyle bir şey gelecek, NVIDIA ekran kartınızda hangi uygulamaların çalıştığını görebilirsiniz:
1600002023394.png

Ayrıca, şarj dışında 10 FPS almanızdaki en büyük sebep kesin ihtimal olarak oyunun iGPU'da çalışmasıdır, öyle tahmin ediyorum yani. Bunun için de NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi:
1600002140996.png

ayarları böyle yapıp denemeyi unutmayın. Güç yönetimi modu'nu Yüksek Performans da yapabilirsiniz, ben zaten aldığım FPS'ten tatmin olduğum için daha fazlasını aramıyorum.

Sürücü belleği ile her şeyi kurdunuz değil mi? Ek olarak şarj haricinde 10 FPS vermemesi lazım, en azından %30'a düşene kadar. Gerekli konfigürasyonları yaptınız mı? NVIDIA GeForce Experience üzerinde şarj dışında tasarrufa falan alan ayarlar vardı. Görev Yöneticisi'nden iGPU'yu kontrol edebilirsiniz. Ek olarak NVIDIA Denetim Masası'na girin, orada üst panelde Masaüstü > Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesini Göster'i seçin. Böyle bir şey gelecek, NVIDIA ekran kartınızda hangi uygulamaların çalıştığını görebilirsiniz:
Eki Görüntüle 666723

Ayrıca, şarj dışında 10 FPS almanızdaki en büyük sebep kesin ihtimal olarak oyunun iGPU'da çalışmasıdır, öyle tahmin ediyorum yani. Bunun için de NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi:
Eki Görüntüle 666728

ayarları böyle yapıp denemeyi unutmayın. Güç yönetimi modu'nu Yüksek Performans da yapabilirsiniz, ben zaten aldığım FPS'ten tatmin olduğum için daha fazlasını aramıyorum.

Dediklerinizin hepsini yaptım 1 FPS bile artış göstermedi. NVIDIA ekran kartını kullanıyor ama nedense FPS de artış yok. Hiçbir şey anlamadım. Bir de full şarjda laptopu açtığımda, pil tasarrufu modunda 2 saat şarj süresi gösteriyor, hiçbir uygulama açık değilken sizce iade etmeli miyim laptopu? Çok az şarj süresi gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı