Monster Tulpar T5 V20.1 oyun bilgisayarında 2 adet m2 slotu bulunmakta. Bu slotların 2sine de 256GB aynı SSD'den takıp birleştirebilme durumu olur mu? Bu sayede 7GB'a kadar hızlı okuma hızına kavuşabilirim diye düşündüm. Olursa bunu nasıl yapabilirim? Daha önce @Recep Baltaş 'ın bir videosu vardı onu bulamadım. Bu eğer mümkünse bu şekilde satın almayı düşünüyorum.
Sata SSD olsa tamam yap da zaten hızlı ikincisi oyunlarda ve uygulamalarda o farkı çok hissetmezsin. Onun yerine 2.Slot boş kalsın ilkini 512GB yap ben de öyle yapmıştım gayet de hızlı ve güzel.
Yapılır lakin ömürlerinde kısalma olabilir. Riske girmeye değer mi güzelim cihaz için
Onun yerine 512 GB yükseltmesini yapın. 7 GB/s olayı günlük kullanımda geçerli bir şey değil. Sadece dosya kopyalarken bu hıza yaklaşabilirsiniz. Tek slotta büyük SSD alırsanız ilerde boyutunu büyütebilirsiniz. Oyunlarda olsun, masaüstü performansında olsun işe yarayacak hız 4K okuma/yazma hızı.
Sata SSD olsa tamam yap da zaten hızlı ikincisi oyunlarda ve uygulamalarda o farkı çok hissetmezsin. Onun yerine 2.Slot boş kalsın ilkini 512GB yap ben de öyle yapmıştım gayet de hızlı ve güzel.
Yapılır lakin ömürlerinde kısalma olabilir. Riske girmeye değer mi güzelim cihaz için
RAM gibi düşünmeyin. RAID 0 yaptığınızda hızı artar ancak güç kesintisi gibi durumlarda veri kaybı yaşamanız olası. Ve de zaten 2 tane olan M.2 portlarını boş yere işgal etmiş oluyorsunuz.