İnceleme Monster Tulpar T5 v20.3

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bilgisayarin arka kısmındaki yapıştırıcı kısımlarına iki tavla taşı koydum. Turbo fan açık bir şekilde RDR'yi böyle oynadım. 86 dereceyi yalnızca Online Battlefield oynarken gördüm. Aynı laptoptan kuzenimde de var ve benim soğutma performansım ondan daha iyiydi. Biraz da şans sanıyorum

Oda sıcaklığı etkilidir ya da ayarlar ben Turbo fan açmadım hiçbir zaman ama açtığımda da değişiklik yok sanki RDR2 de Turbo fan gücünde çalışıyor.

O da olabilir. 1 2 saniye takılma yaşıyor musun RDR de peki?

@SepuLtura hocam sizin soğutma kalitesi cidden bizimkinden iyi.
Monster modele update yapmış.

@SepuLtura hocam sizin soğutma kalitesi cidden bizimkinden iyi.
Monster modele Update yapmış.

Hocam bende şaşırdım doğrusu. Kendimi 88 89 derecelere ayarlamıştım bu değerleri görünce şaşırdım. Hatta bilgisayarı aldığımda orada çalışan bir kişi cihazlarımız 95 derecelere kadar kendini çok rahat soğutur tarzı bir cümle kurunca bir eyvah dedim içimden ama eve gelince böyle bir problem olmaması mutlu etti. Cihaz boştayken 47 48 derecelerde çalışıyor bende. Kuzenim ise 57 58 derecelerde geziyor. Belki @KeReM BeY in dediği gibi oda sıcaklığı vs de etkili olabilir. Değerler yönünden bir problemim gerçekten yok ama klavyede hafif, klavyenin üst tarafında fazla sıcaklık insanın canını sıkmıyor değil ve bir de meşhur fan sesi var tabii ama normal bu laptop da kendini bir şekilde soğutmaya çalışacak. Kaliteli kulaklık harici klavye ile bu sorunu halledebilirim diye düşünüyorum.

Bu arada duyurulur, Drr sesini tekrar yasamadim. 2 hafta oldu ama yasayanlar adina arastirmaya tam gaz basladim.

Suana kadar bulunan yaşanma sıklığını cidden azaltan şeyler:
  1. Windows 11 kullanmak.
  2. Suruculeri site uzerinden yuklemek.
  3. Windows performans modunu dengelide kullanmak.
Elde ettiğim başka bilgilerin sonucu;
Sorun %90 SSD kaynaklı.
Marka model fark etmez.

Ama ben 2 haftadır yaşamıyorum.
Böyle devam etsin...
@germiyan @KeReM BeY @SepuLtura

Son düzenleme:
Monster modele Update yapmış.

Ben aldıktan sonra yaptığı tek Update SSD kalitesini düşürmek hocam model içi farklılık getirmez sadece donanım değiştirir.
Sorun %90 SSD kaynaklı.

Aynı marka SSD kullanıyoruz zaten sanmıyorum ondan ve önceden dediğim gibi M.2 SSD drr sesi çakaramaz hocam çıkaracak yeri yok bildiğiniz düz kart mekanik bir aksamı yok.

Aynı marka SSD kullanıyoruz zaten sanmıyorum ondan ve önceden dediğim gibi M.2 SSD drr sesi çakaramaz hocam çıkaracak yeri yok bildiğiniz düz kart mekanik bir aksamı yok.
Hocam ses SSD'den gelmiyor.
SSD hata veriyor ve o sırada SSD hatası yüzünden laptop donuyor 2sn.
O donma sırasında da arka plan sesi donuyor.
Sorun şuna benzer, hatta yaşanılan sorun bu:

Ben 1 kez yasadim.
@KeReM BeY bu arada Monstera msj attim yeni Monster Kontrol seysi icin.

Yüzde 90 bence yazılımsal eğer değilse yeni SSD isteyin.
@Kerem bey bu arada monstera msj attim yeni Monster kontrol seysi icin.

Yeni sürüm için mi?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…