İnceleme Monster Tulpar T5 v20.3

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz yaptınız diye ben yapmadım laptop başına geçince yaparım.
Spy testindeki gibi OC yapmadan bir de hafif OC yaparak.
Lutfen yapiniz.
Yine kötü. Ortalama altında kalıyor büyük ihtimal kısıtlama koymuşlar.
Anlamiyorum ama throttle olmaya 94 derecede basliyor bu yuzden CPU sicakligi 94'u gecmiyor. Intel sınırı 100 derece.
Ben bu Throotle yapma sicaklik sınırıni 96-97 derece yapamaz miyim?
Yapsam performans cidden artar.

Umarim anlatanildim.

İşlemci hocam. Baya ortalama altında hatta. Bie termal sorun var gibi. Sadece cpu testi yaparsanız belki artacaktır. Ama puanı az.
Hocam sebebi şu:
INTEL'in kendi Throotle olma sıcaklıgı 100 dereceye yakınken Monster nedense 94 derecede kendini Throttle edecek şekilde ayarlamış işlemciyi. Zaten 94'ü aşmıyor bu nedenle.
Aslen bu 94 derece sınırını 96 hatta 98 yapsak performans artar.

17.300 e aldım ben takılmanın kitabını yazdı pc bir haftadır. Zaten o sorunu olmasa başka bir derdi yok benim bildiğim tabiki. Burda bahsettiniz en yüksek en stabil değer testlerini yapmadım yapmam zaten bilgim o kadar yok. Servise göndermek üzereyim cihazı ama sorun şu ki servis bir bilgi verene kadar iade süresi bitecek. Sizce drrr sesisyle birlikte takılmayı çözebilirler mi ? Ayrıca lenovo çok düşündüm ama amd ekran kartından dolayı bunu seçmiştim daha çok 95w lık acer nitro alacaktım hala 17400 tl şuan acaba iade edip onu mu alsam

Hocam C23 performansı iyi.
Performans sorunu yok...

O sorunu anlamadim gitti.
Servisle konuşmakta fayda var.

PL1 ve PL2 max 120 oluyor bende.

Bu arada elde edilen deger çok iyi.
Benimkinden 250PTS fazla.
Gayet iyi ve idare eder degerler.

Tam ortalama.
Doğru ben yanlış hatırlayıp yazmışım kusura bakmayın. Bu değerler iyi fakat takılma sorunu arşa çıkmaya başladı format denedim win 11 e geçtim denedim gene olmadı. Servise gidecek malesef. Sizce iade edip acer nitro 5 95w lık olanı almalı mıyım.
Hocam C23 performansı iyi.
Performans sorunu yok...

O sorunu anlamadim gitti.
Servisle konuşmakta fayda var.
Müşteri hizmetleri tam komedi. Bilmiyorum ilk defa duyuyorum falan dedi

Şu drr çözülmezse Acer olabilir.
Eğer cok kez olursa zaten 15 gun bitse de iade edersiniz.

Hocam hemen hemen tüm laptoplarda sıcaklık offset 5tir. Yani 95 derecede kısar. Zaten termal throttling bazı çekirdeklerin ulaşmasında olur. Performans o kadar değişmez o farkta.

Yaklaşık 1.5 yıldır Monster Tulpar T5 20.1 kullanıyorum. İlk 3 ay mükemmeldi, resmen hayalimdeki bilgisayara sahiptim! Sonradan Valorant oynarken bile drop yemeye başladım. Açılış hızı 45 saniye oldu( M.2 NVMe SSD var güya!). Aldığım SSD 512 GB olmasına rağmen 475 GB kullanabiliyorum(linçlenmeden önce bu Monster'ın değil Samsung'un sorunu biliyorum). Anlayacağınız forumdakilerin beni uyarmasına rağmen gittim MSI, Acer, HP gibi markalar dururken Monster aldım. Cezamı çekiyorum şu an. Monster tavsiye etmiyorum.

Ilk olarak 475GB gozukmesi normal, bu tamamen baska bir durum.
Satici icin 1gb 1000mb iken win icin 1gb 1024mb.
O yuzden arada fark var.

Sorun yasamamayi umuyorum.
Gorucegiz.

Acer sevmiyorum, hem de hiç. HP Pavilion da berbat bence.
Aldıgım fiyata da zaten MSI yoktu.
Tek caremdi ki memnunum.
Adiniz uzgunum.

1 saate time spy testini atarim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…