İnceleme Monster Tulpar T5 v20.3

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Sabnerto evet throttle var bunu nasil engellemek mumkun?
Intel sınırı 100 derece.
Ben 98 derece olunca throttle yapsin isterim.
Hocam öncelikle onu biostan değiştirebilirsiniz fakat çok etkilemez. Sorun zaten soğutma sisteminde. Yapacağınız şey maximum undervolt olur. Silikon kötüyse zaten o da pek tutmaz.

Thermal throttle olmazsa zaten işlemci zarar görecek ne yaşıyorsunuz?
hahahahahhahaha Ya dostum gerçekten inanılmazsın. Neden sürekli bilmediğin konularda konuşuyorsun ? Thermal Throttle işlemcinin yapması gereken işlem performansını düşürüyor. İyi soğutman varsa throttle olmaz. Yani 95 derece görmez. Yani yanmaz. Yani daha çok performans alırsın.

Hocam öncelikle onu biostan değiştirebilirsiniz fakat çok etkilemez. Sorun zaten soğutma sisteminde. Yapacağınız şey maximum undervolt olur. Silikon kötüyse zaten o da pek tutmaz.
Undervolt da sıcaklığa karşı baya hassas, eğer aşırı ısınma sorunu oluyorsa uV eski ayarlara sıfırlıyor kendini. 10 kere R23 yaptıktan sonra 80/60 olan uV 60/60'a atıyor kendini Macun yolda şu an bakalım gelsin değiştireceğim.

Tamam thermal throttle devre dışı bırakıp MX4 süreceğim.
UV ve OC'dan sonra testi atarım.

Bak oyundan çıktım direkt test yaptım. Bundan daha düşüğünü görmedim . Windows 11 de ilk testim. Ki benim işlemcim undervolt çok fazla işlemiyor. Üstelik 6 ay oldu , macun değiştireceğim. Windows 10 a döndükten sonra bir test daha atarım. Bu skor 11800h için ortalamanın bir altı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…