İnceleme Monster Tulpar T5 v20.3

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzun uzun yazılanları okudum. Konuyu yeniden alevlendirme niyetinde değilim ancak kullandığınız ürünleri görünce şaşırdım. Yani 2 tane 20.4 alsam (günümüz şartları için söylüyorum) bir 47 bin'lik msi etmiyor. Tabi böyle bir cihaz alıp sorunlarla karşılaşmak daha bir ironik Bu arkadaşlar ne deseler haklıdır bu konuda. İşin şakası bir tarafa sizlerin önerdiği IPG3'ün timespy skorlarını aradım lakin forumda göremedim. Bence bu birazda kullanıcıların tercihine/isteklerine göre söylenmeli. Lenovo kalitesi zaten ortada lakin sonuçta legion'ın kısılmış hali. Bence performans arayanlar için 20.3 hala iyi bir seçenek diye düşünüyorum. Tabi daha sorunsuz (IPG3'ün de muhtemelen sorunları vardır) bir cihaz isteyenler için IPG3 gayet güzel bir seçenek.

Windows 11 ise sistemindeki OS 9.4.3 sürümünü kur.

FIVR ve TPL sekmelerinin de ekran görüntüsünü atar mısın?

9.4 kurdum bile, beta sorun olur diye.
Mümkünse 9.4 ile halledelim.

Eki Görüntüle 1332280Eki Görüntüle 1332281
Bu cihaz Monster mı?
Helal olsun başarmışlar bu sefer bayağı.
Öncelikle işlemcinde çarpan kilidi bile açık görünüyor. OC biraz denenebiliyor özetle. Soğutmayı @gen2 'nin sevdiği Honeywell (ismi yanlış hatırlıyor olabilirim. Kendisi daha iyi yardımcı olur.) macunla değiştirirsen epey yararını görebilirsin.

Undervolt için:
FIVR sekmesinde ekranın orta üst kısmında 6 adet birim var. İlk CPU Cache'i seçin. Ardından altındaki Unlock Adjustable Votlage kutusunu tikleyin. Sonrasında Offset Voltage bölmüün açılacak. Offset Voltage'i ilk -60 ile başlatalım. -60 ayarlayın ve Apply'a basın.

Aynı işlemi CPU Core'a da uygulayın ardından.

Uyguladıktan sonra ThrottleStop Ana ekranına dönün ve BD PROCHOT, C1E, SpeedStep kutularının tikini kaldırın. Turn On'a basın ardından da Save'e basın. Oyun vb. şeylerinizde test edin.
Bu arada cihazının Adaptörünün kaç Watt olduğunu belirtebilir misin? PL2 çok yüksek gelebilir laptopunuz için. PL2'yi kısmak akıllıca olabilir. Adaptörünüzün Watt'ını belirtin.
@499337 hatta TeamViewer'i kurup bana ID şifre verebilir misin? İşlemi daha hızlı bitirelim.

Bu cihaz Monster mı?
Helal olsun başarmışlar bu sefer bayağı.
Öncelikle işlemcinde çarpan kilidi bile açık görünüyor. OC biraz denenebiliyor özetle.

Bakarız, soğutma işini halletsem. Önce laptop soğutucuyu almalıyım. Ama evet Monster. Neyi başarmışlar onu bile anlamadım ama... O macun işine de bakacağım. Bu aşamayı atlayalım şimdilik. Daha sonra döneriz.
2. olarak adaptör 180W.
3. olarak TeamViewer olmaz, kendim halletsem daha iyi.
Son olarak laptopu kapatmam gerek yarın okul var.
Bu denilen -60 falanı filanı yarın yapsam olur mu?

180W adaptör varmış. Bu arada @499337 mavi ekran yiyebilirsin korkmana gerek yok.

İşlemciyi yakmadığım sürece ve laptop kapandıktan sonra açılmamazlık yapmadığı sürece sorun yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…