İnceleme Monster Tulpar T5 v20.3

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kişisel tavsiyedir almayın aldırtmayın Gpu fanı kilitlendi şimdide çalışmıyo servive gidecek pc yi alalı bir ay oldu hiç bir defa ağız tadıyla kullanamadım. ALMAYIN.
Hocam konuyu tam anlayamadım da.Yaşadığınız sorun ; cihazı dGPU moduna aldıktan sonra fandan ara ara drrr sesi gelmesi mi ?
@bkwebhizmetleri Monster control center 3.8.42.0 sürümünü yukleyince bende kasma drr sesi sorunu oluştu 3.8.36.0 yüklü iken yoktu . Sizce neden olabilir
Hocam konuya dahil olacağım,sol taraftaki fan'dan ara ara drrr sesi mi geliyor ? Birde siz dGPU modunda kullanırken mi bu sorunu yaşadınız ?

Son düzenleme:
Hocam konuya dahil olacağım,sol taraftaki fan'dan ara ara drrr sesi mi geliyor ? Birde siz dGPU modunda kullanırken mi bu sorunu yaşadınız ?
O bahsedilen sorun değil, o fan sesi.
Fan bir anda hızlanınca sürtme tarzı bir ses geliyor.

Evet bu ses bende de oluyor.
Çok nadir duysam da oluyor yani,sadece sol taraftaki fan sanki bişeye sürtüyormuş gibi drr sesi çıkartıyor.Bu kontrol merkezi kaynaklı mı yoksa dGPU kaynaklı mı anlayamadım.

T7 v25.1'i aylardır kullanıyorum. Çok ama çok nadir sürtünme sesi gibi geliyor fandan. Rahatsız etmedi. Kullandığım laptop standından dolayı baskı yaptığı için mi sürtünme sesi geliyor diye düşünmüştüm ama sizdede aynısı var galiba.

Ben cihazı ilk aldığımda FreeDos haldeyken win11 kurduğumda bu sesi hiç duymadım.Sonrasında format attım ve formattan sonra bu ses gelmeye başladı.
Sanki fan birşeye değiyormuş gibi kalın drrr sesi geliyor.Sendeki gibi çok nadir oluyor bu.

Sorun yok, fanın ani haraketi sonucu oluşmuş bir durum.

@BaranHB bendeki sorun oyun sırasında 1-2 saniyelik donma ve makineden gelen drrr sesi oluyor. Formattan sonra oluştu eski kurduğum sistemde usbdeki kontrol merkezi yüklüydü w10 dan upgrade yapmıştım 11 e. Formatta ise direkt w11 temiz kurulum ve sitedeki güncel kontrol merkezini yükledim ve yukarıda yazdığım sorun oluştu

@Dolpysagoben tekrardan USB'den yükleyin.
Donma ve drr sesinin yazılımsal bir sorun olduğu siz ile kesinleşti.
Ama hangi yazılım
Bir Driver bozuk.

Aynı olay bende var sanırım.
İlk başta pc FreeDos halde geldi.Önce win11 yükledim sonra USB üzerinden driver yükledim bir sorun yoktu.
Sonra format atıp tekrar w11 yükledim ama bu sefer driverleri siteden yükledim.Bunu yaptıktan sonra fan'dan drrr sesi gelmeye başladı bazen.
Sanırım sorunumuz aynı,müsait olunca tekrar format atıcam ancak bende şöyle birşey var USB deki driverleri silmiştim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…