İnceleme Monster Tulpar T5 v20.3

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Edit:Overclock yaptıgımda 3Dmark ta 9000 bin puanlara cıkabildim.Peki oyunları bu sekilde oynamam pc ye veya sadece ekran kartına bi zarar verir mi ömrü daha mı hızlı kısalır bilginiz var mı ?

Edit: Overclock yaptığımda 3DMark'ta 9000 bin puanlara cıkabildim. Peki oyunları bu sekilde oynamam PC'ye veya sadece ekran kartına bir zarar verir mi ömrü daha mı hızlı kısalır bilginiz var mı?

Ben zarar vermemek için Dynamic Boost'u açmak dışında bir şey yapmıyorum gerisi bence biraz tehlikeli.

Merhaba bende uzun zamandır bu modeli kullanıyorum. Başlarda hepimizin yaşadığı ''drr' 'sorunu bende de oluyordu ama artık neredeyse hiç olmuyor. Gerçekten yazılımsal bir sorunmuş ve çözüldü gibi gözüküyor. Ancak benim yenilerde oluşan başka bir problemim var. Üç senaryo halinde anlatacağım, çözüm önerilerinizi bekliyorum.

1: Control Center yüklü ve çalışır durumda. Bilgisayar ofis modunda ve yük altında değil. İşlemci Sıcaklık aralığı 60-65
2: Control Center yüklü ve çalışır durumda. Bilgisayar oyun modunda ve yük altında değil. İşlemci Sıcaklık aralığı 95-99
3: Control Center yüklü ve çalışır DEĞİL. Bilgisayar YÜK ALTINDA. İşlemci Sıcaklık aralığı 65-70

Bu problemi yaşayan başka arkadaşlar varsa, Monster'a aşağıdaki şekilde mail attım. Cevap gelirse eklerim.

''Merhabalar ben 6 ayı aşkın bir süredir Monster ailesi üyesiyim. Cihazım başlıkta belirtildiği gibi Tulpar T5 V20.3. Size yaşadığım ve daha önce desteğinize başvurup çözemediğim bir problemden bahsetmek istiyorum. Bilgisayarım yük altında değilken ofis modunda işlemci doğal olarak 60 derece civarında. Yine başka hiçbir program çalışmazken sadece ofis modundan oyun moduna aldığımda bir iki saniye içerisinde işlemci sıcaklığı 95 99 derecelere dayanıyor. Bunun donanımsal bir hata olmadığını bilgisayarıma anydesk programıyla bağlanan monster yetkilisi onayladı. Çünkü CC yüklü değilken yük altında dahi işlemci bu derecelere ulaşmıyor. CC'in aktif son sürümünden önce benim cihazım dahil olmak üzere hemen hemen tüm t5v20.3 sahiplerinde 'drrr' sesli bir takılma sorunu oluyordu. Bu cc sürümüyle o problem çözüldü ama sanıyorum bu kez CPU aşırı ısınması problemiyle karşı karşıyayız. Laptopu servise göndereceğime CC olmadan kullanabilirim ama bunu istemiyorum. Geniş kişiseleştirebilme özellikleri Monster markasını tercih etmemdeki sebeplerden biriydi. Doğal olarak bu problemi çözecek bir ACİL bir güncelleme gelmesini umuyorum. Umarım sorunumu net olarak aktarabilmişimdir.

İyi günler ve iyi çalışmalar dilerim.''

Son düzenleme:
Evet sıcaklık değerleri çok fazla.Benim ki 30dk lık furmark testinde bile 86 dereceyi gecmedi.Ben de suanlık oyle bir sorun yok ama monsterCC kaynaklı sorunların kesinlikle giderilmesi gerekiyor.Kendileri videolarında asla 3.parti yazılım kullanmayın diyorlar ama yaptıkları app ortada, evet arayüz inanılmaz kullanışlı ve çok rahat ama surekli uygulamanın donmasını soylemiyorum bile gorev yoneticisinden sonlandırmak zorunda kalıyorum.Eğer bir takılma daha yaşarsam monsterCC yi kaldırıp msi afterburner yukliycem gibi gözüküyor tabi ordan aynı değişiklikleri yapabilir miyim bilemiyorum.

Evet sıcaklık değerleri çok fazla.Benim ki 30dk lık furmark testinde bile 86 dereceyi gecmedi.
86 derece GPU ise cihaz termal kısmaya uğrar. 86'yı o yüzden kolay kolay geçmez. Kademeli olarak 130W'dan iner ve 86 altı tutabileceği W değerlerine inene kadar devam eder. Örneğin cihaz 80W'da stabil sıcaklık sağladı burada termal kısma biter. Uzun süreli kullanımda 86'nın üstünü zorlamayı denerse 70/75W'a bile düşebilir. Overclock varsa ve 30 dakikada CPU kullanmayan Furmark'ta 86 görüyorsa Overclock işlemi başarılı yapılmamıştır veya cihazın soğutması yetmemiştir. Farz edelim ki CPU. Bu test için 86 derece CPU daha vahim bir durum fakat büyük ihtimal GPU'dur.
Not: 86 derece GPU, cihaza zarar vermez fakat süresi sentetik testlerin üstüne çıkan oyun-programlarda cihazın performansını kısar. Eğer GPU 86 derece ise aynı soğutma bloğunu kullanan CPU'nun ısısında da artış gözlenir. O da 95'i görürse kendini kısar. Kısılan işlemci GPU'ya darboğaz yapar ve performansı ciddi etkiler. CPU da aynı şekilde GPU gibi yavaştan alır. Başta etkisi olmaz çünkü 11800H 3060 için çok yeterlidir. Fakat belli süre sonunda frekansların belki de yarı yarıya inmesi durumunda dediğim olur.

3060 Mobile için.

Öncelikle cevabınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim bu bilmedigim bir seydi,Overclok olmadan furmark testini yapmıştım.Cpu 89 dereceydi Gpu 86 asla ileriye gitmediler o zaman işlemcide de bir kısıtlama mevcut di mi hocam, bu yüzden 2-3 saat ağır yüklü oyun oynadığımda fps droplar yaşıyorum çünkü sistem ısı limiti koydugu için o dereceyi geçmemesi için performanstan kısıyor ve az W veriyor simdi anladım hocam cok tesekkurler.Peki bu her cihazda boyle midir ya da bu limiti kaldırabilir miyim monstercc de maximum 87 dereceye kadar cıkartabiliyorum o limiti,ya da limit kaldırılırsa bu cihaz için zararlı mıdır yoksa bir sorun oluşturmaz mı.Cihazın daha stabil calısması için aklıma bitek UV yapmak geliyor o zaman ne kadar zorlarsam zorlıyım bir performans dususu olmuyormus ama bunun bedeli olarak ne kadar bir fps kaybı yasarım ?.Sonuc olarak 3 secenek var gibi goruyorum 1-cihaza UV yapmak 2-limit kaldırılabiliyorsa sıcaklık limitini kaldırmak 3-hicbir seye dokunmayıp suanki haliyle devam etmek siz ne dersiniz hocam bi de test sonuclarımı paylaşmıştım onu bi yorumlayabilir misiniz çok teşekkür ederim.

Limiti harici programlar ile bir ihtimal kaldırabilirsin fakat sağlıklı olmaz.
İşlemci 89'da kendini kısmaz fakat biraz o test için fazla ısınmış.
Fanları fulleyebilirsin. Overclock'u geri çekebilirsin. Puanlar normal. Cihazın UV kiliti yoksa yapabilirsin. 10'ar 10'ar azalta azalta denemen gerekli. -80'e kadar deneyebilirsin. Cihaz denerken kendini kapatıp değeri resetleyebilir. Anlık da yapabilir uzun kullanımda da. 2 saat sonra bile kapatabilir. Kapatırsa stabil olacak şekilde azaltacaksın. Düzgün yapıldığında kayıp yaşamazsın aksine CPU performansı artabilir.

Çok teşekkür ederim.

Bu arada oyun içinde değerlerle ilgili ufak bilgi (yaz ayı ve yaklaşık 6 aylık süre) ekran kartı genelde 85 derece ve 120W çekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…